danas već održan jedan

Šta je povod? Zineta Bogunić pozvala predstavnike KCUS-a, Medicine i UNSA-e na sastanak

Hronika11.11.19, 20:30h

Šta je povod? Zineta Bogunić pozvala predstavnike KCUS-a, Medicine i UNSA-e na sastanak
Prema nezvaničnim informacijama danas je Bogunić već održala jedan sastanak sa predstavnicima Medicine i KCUS, a na kojem nije bilo predstavnika Rektorata

 

Ministrica obrazovanja, nauke i mladih KS Zineta Bogunić za utorak u 14 sati zakazala je sastanak sa predstavnicima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Medicinskog fakulteta u Sarajevu i Univerziteta u Sarajevu. U ime UNSA-e sastanku će prisustvovati rektor Rifat Škrijelj sa svojim saradnicima.

 

Povod sastanka je obustava nastave od strane nastavnika Medicinskog fakulteta na drugim fakultetima kao što su Stomatološki, Fakultet zdravstvenih studija, Farmaceutski fakultet, ali i uređenje odnosa između UNSA-e i Kliničkog centra UNSA kao nastavne baze grupacije medicinskih fakulteta. Za više od 1.500 studenata je prekinuta nastava zbog odluke Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta. Nastava nije obustavljena za studente Medicinskog fakulteta.

 

Senat UNSA prošle sedmice skoro jednoglasno, izuzev glasa protiv predstavnika Medicinskog fakulteta, donio je nekoliko zaključaka kojima se taj fakultet poziva da prekine sa obustavom nastave. 

 

Kako je ranije najavljeno ukoliko se ne postigne dogovor i ne odblokira odvijanje nastavnog procesa za studente ovih fakulteta bit će zatražen stav osnivača Vlade i Skupštine KS.

 

Prema nezvaničnim informacijama danas je Bogunić već održala jedan sastanak sa predstavnicima Medicine i KCUS, a na kojem nije bilo predstavnika Rektorata. Moguće je da je riječ o određenim konsultacijama uoči sutrašnjeg sastanka.

 

Rektor Škrijelj potvrdio je da on danas nije bio ni na kakvom sastanku u Ministarstvu, te da će se odazvati na sutrašnji. 

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!