Drugi po redu

Činčila objavila novi album 'Bez oblika'

DEPO CLUBBING11.11.19, 09:55h

Činčila objavila novi album 'Bez oblika'
Činčila je u sklopu ovog albuma najavila i mnogobrojne promotivne koncerte širom regiona

 

Sarajevski alternativni bend Činčila je objavio svoj drugi po redu studijski album "Bez oblika", pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media iz Beograda.

 

Album možete poslušati OVDJE.

 

Album "Bez oblika" se pretežno bavi tematikom koja je životno aktuelna za mlade danas, ali i za sve one generacije koje „robuju“ usljed društvenih kretanja prouzročenih surovim tranzicijskim procesima ka globalnom kapitalističkom režimu, u kojem konzumerizam diktira vrijednosti, i uspostavlja sistem u kojem je svaki vid individiualnosti suvišan, gdje na kraju i sama umjetnost opstaje samo kao roba.

 

Tekstovi na albumu tematski predstavljaju autorsko viđenje doživljaja mladih ljudi u odnosu na njihovu perspektivu, te preispitivanje sebe i okruženja u kojem se nalaze, stila života koji izgleda da je neminovan i nametnut. Pozicija mladih u današnjem društvu je komplikovana i u sistemu ne obećava toliko pozitivnu budućnost, što ima i jak utjecaj na emotivno stanje današnjeg mladog čovjeka.

 

Frontmen benda Vanja Solaković kaže da je album "Bez oblika" prvenstveno za one što "vide, čuju i misle"! To se očigledno odnosi na progresivnu manjinu, koja je po njegovom mišljenju i globalno jedina nada da se stvari okrenu ka pozitivnijem, te smatra da se treba što više i naročito kroz umjetničko djelovanje, održavati progresivnost koju pruža omladina. 

 

Činčila je u sklopu ovog albuma najavila i mnogobrojne promotivne koncerte širom regiona.

 

Mix i mastering albuma je radio Haris Saračević, a audio inžinjer je bio Kemal Sulejmanović.    

 

Album "Bez oblika" je dostupan na svim online servisima, te u fizičkom izdanju koje možete nabaviti direktnom narudžbom preko Facebook stranice benda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!