VIDEO/ NAKON BURNE SKUPŠTINE AMUS-a

Gdje je pečat, bolan? Je li krivotvoren? Varnice u studiju N1, suočili se Zejd Šoto i Fahrudin Pecikoza

Showbizz08.11.19, 20:14h

Gdje je pečat, bolan? Je li krivotvoren? Varnice u studiju N1, suočili se Zejd Šoto i Fahrudin Pecikoza
Brojna su pitanja bila otvorena, a Šoto i Peciokza su tokom gostovanja imali oprečne stavove

 

 

Gosti emisije Dan uživo na N1 bili su Zejd Šoto i Fahrudin Pecikoza. Obojica su o dešavanjima u AMUS-u govorili različito za N1, a 8. novembra bili su zajedno u studiju N1 gdje su imali raspravu koja je bila poprilično žustra na momente.


Brojna su pitanja bila otvorena, a Šoto i Peciokza su tokom gostovanja imali oprečne stavove. O Skupštini AMUS-a, o Statutu koji je (ne)usvojen, o članovima, Dini Dervišhalidoviću kao predsjedniku Skupštine, Upravnom odboru ove organizacije, isplati autorskih prava - prijetnjama pred tužbu, o navodima da pojedinim autorima nije bio dozvoljen ulaz. Je li postojao kvorum propisan Statutom Udruženja?


Da li određene radio stanice friziraju podatke i prave naručene playliste, kako bi u konačnici autori pjesama imali koristi.


Zanimljiva je bila i rasprava oko pitanja "gdje je pečat AMUS-a" i da li je on krivotvoren ili nije.


Govorilo se i o transparentnoj podjeli novca od autorskih prava, ali i o propalim sjednicama Skupštine u 2018. godini. Dvije su bile u Sarajevu, jedna u Doboju.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još