GRAĐANI U ŠOKU

Šta je zaista načelnik Memić rekao tokom rasprave: 'Valjda znaš kako se djeca prave, mijenjaj ženu ako ne može roditi!'

Front07.11.19, 20:24h

Šta je zaista načelnik Memić rekao tokom rasprave: 'Valjda znaš kako se djeca prave, mijenjaj ženu ako ne može roditi!'
Među brojnim primjedbama na budžet, jedan od prisutnih građana je rekao načelniku Memiću kako je apsurdno u budžetu planirati 600.000 KM za boračka udruženja, a svega 30.000 za medicinski potpomognutu oplodnju... Šta mu je načelnik odgovorio?

 

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić reagovao je danas saopštenjem za javnost povodom, kako je naveo, širenja neistinitih vijesti po društevnim mrežama da je on na održanoj javnoj raspravi u Hrasnici, 6. novembra, "podrugljivo govorio o medicinski potpomognutoj oplodnji, 


- Osjećam potrebu da prije svega kao čovjek, suprug, otac, djed pa općinski načelnik, profesor doktor, reagujem  na gnusne i zlonamjerne vijesti, a koje kažu da sam na održanoj  javnoj raspravi o Nacrtu budžeta u Hrasnici podrugljivo govorio o medicinski potpomognutoj oplodnji... Naime, kad na takvom javnom skupu se javi čovjek, koji je određena politička opcija i koji apsolutno nema nikakvog dodira sa aktuelnom temom, medicinski potpomognutoj oplodnji, o kojoj ja kao načelnik i Vijeće imamo vrlo jasan i poznat stav, a to je podržavanje svih načina i  programa koji se tiču podizanja nataliteta, kao gorućeg problema našeg društva, je samo odgovor na provokaciju, a nije nikako moj stav - naveo je, između ostalog, načelnik Memić u svom reagiranju, a šta je još i kako u njemu pojasnio, možete čitati ovdje.


No, šta je zaista načelnik Memić rekao tokom rasprave o budžetu Općine Ilidža za 2020., u MZ Hrasnica II, nakon čega je burno reagovala grupa građana?


Kako su za Oslobođenje ispričali pojedini građani koji su prisustvovali ovoj raspravi, među brojnim primjedbama na budžet, jedan od prisutnih građana je rekao načelniku Memiću kako je apsurdno u budžetu planirati 600.000 KM za boračka udruženja, a svega 30.000 za medicinski potpomognutu oplodnju.


- Na te riječi načelnik je odgovorio "šta će ti doktor, valjda znaš kako se djeca prave", a na konstataciju prisutnog građanina da medicinski problem ima supruga, jer on iz prethodnog braka ima dvoje djece, načelnik je odgovorio "pa promijeni ženu", rekao je jedan od čitalaca koji je zgrožen ovakvim ponašanjem načelnika. 


Čitaoci Oslobođenja su naveli i da je mnogo prisutnih građana, posebno starijih, uz negodovanje napustilo skup, a drugi su burno reagovali.


- Stariji građani koji su prisustvovali raspravi nisu mogli povjerovati kakve riječi izlaze iz usta jednog oca, supruga, hadžije - rekli su građani.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


                                                                                 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 73

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još