Kantonalni sud Sarajevo

Ljilja i Lazar Jokić, izbačeni iz stana 2015. godine, vraćaju se kući

Hronika05.11.19, 17:51h

 Ljilja i Lazar Jokić, izbačeni iz stana 2015. godine, vraćaju se kući
Ovaj sud je žalbu Fadila Muminovića odbio kao neosnovanu, i, shodno tome, u roku od 15 dana 'treba da uspostavi ranije posjedovno stanje

 


Ljilja i Lazar Jokić, koji su još oktobra 2015. godine izbačeni iz stana u centru grada, odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu se i definitivno vraćaju u svoj dom- piše Oslobodjenje.

 

Ovaj sud je žalbu Fadila Muminovića odbio kao neosnovanu, i, shodno tome, u roku od 15 dana 'treba da uspostavi ranije posjedovno stanje', i to tako što će stan, oslobođen od stvari i ljudi, predati Jokićima.

 

Ukoliko Muminović to ne uradi, slijedi prinudno iseljenje.

 

Bračni par, koji je više od 40 godina živio potpuno legalno u tom stanu, jednostavno je iz njega istjeran. Svima koji nisu u toku ovog slučaja možda izgleda nevjerovatno da se tako nešto može desiti u miru.

 

Eto, Ljilja i Lazar su najbolji primjer da može.

 

Oni koji su cijeli radni vijek proveli u Sarajevu, i koji su tokom opsade grada proživljavali sve strahote rata, nakon što im se desilo zlo, otali su časni, dostojanstveni ljudi, ne dopustivši da njihov 'slučaj' zgrabi politika.

 

Pravdu su potražili na sudu, a kako su živjeli proteklih godina, najbolje oni znaju.

 

Prvostepena presuda je donijeta u februaru 2017. godine.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još