unaprijed pripremili akciju

Lopovi opljačkali stan Mire Đakule, prvog čovjeka UIO BiH: Evo šta su odnijeli

Hronika04.11.19, 14:31h

Lopovi opljačkali stan Mire Đakule, prvog čovjeka UIO BiH: Evo šta su odnijeli
Naime, stan je opljačkan u trenutku kada je Džakula bio na putu

 

Lopovi su opljačkali stan direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Mire Džakule u Banjaluci i ukrali novac, javila je Srpskainfo.


Pljačka stana dogodila se 31. oktobra, a zanimljivo je da se policija nije oglašavala o ovom slučaju, niti je javnosti saopštila informaciju vezanu za pljačku imovine prvog čovjeka UIO BiH, a što je inače praksa u sličnim slučajevima.

 

Prema nezvaničnim informacijama, lopovi su nakon premetačine stana ukrali više stotina eura i druge stvari.

 

Direktor UIO BiH Miro Džakula nije želio da komentariše pljačku stana u Banjaluci.

 

- Očigledno se radilo o unaprijed pripremljenoj pljački, jer su lopovi tipovali stan nekoliko dana prije nego što su se odlučili da provale u njega, otkrio je izvor iz Policijske uprave Banjaluka.

 

Naime, stan je opljačkan u trenutku kada je Džakula bio na putu.

 

Komšije Džakule i stanari u zgradi u banjalučkoj Ulici Prvog krajiškog korpusa izjavili su za Srpskainfo da u kritično vrijeme nisu primjetili ništa neobično.

 

- Ništa nisam čuo, a ni vidio, dok nije došla policija. Očigledno je da lopovima više ništa ne predstavlja problem, niti se boje policije, pa mogu raditi šta hoće. Ako su opljačkali stan Džakule, onda mi ostali samo možemo da se pitamo ko je sljedeći, ispričao je zabrinuti stanar koji je želio ostati anoniman.

 

Komšije očekuju da će policija ipak, pronaći lopove, te ih sankcionisati u skladu sa zakonom.

 

- Ukoliko se to ne dogodi, građani će morati da rade policijski posao, a tada nijedan zakon neće pomoći lopovima, dodali su ogorčeni stanari.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!