VIDEO/ šovinizam ZA GOVORNICOM

Jel' to kafana il' Skupština KS: Ministar Bašić izrugivao se Segmedini Srni i cinično smijao u lice

Front04.11.19, 14:13h

Jel' to kafana il' Skupština KS: Ministar Bašić izrugivao se Segmedini Srni i cinično smijao u lice
Umjesto da ponižava i ismijava zastupnice u Skupštini, ministru Bašiću je bolje da konačno pruži odgovore na brojna neodgovorena pitanja u vezi sa sumnjivim dodjelama sredstava iz milionskog granta podrške privredi, koja je dijelio po rodbinskoj i stranačkoj liniji, zaključuje se u saopštenju KO SDA

 

 

 


Kafansko ponašanje ministra privrede KS Harisa Bašića na posljednjem zasjedanju Skupštine KS predstavlja vrhunac njegove neozbiljnosti i dokaz da nije dostojan funkcije koja mu je povjerena, ističe se u saopštenju KO SDA.


Dalje se navodi:


Jednostavno govoreći, ministar Bašić se ponašao kao da je na nedozvoljenim supstancama, i svako ko pogleda snimak njegovog obraćanja neće vjerovati da se obraća jedan ministar. Potpuno identičan utisak ostavlja i premijer KS Edin Forto prilikom gostovanja u televizijskim intervjuima, gdje osim poslovične neinformisanosti pokazuje i cirkusantsko i djetinjasto ponašanje.


Činjenica da se Bašić nekontrolisano i cinično smijao u lice zastupnicima Skupštine KS, dok je odgovarao na pitanja o ozbiljnim zakonima, predstavlja još jedan dokaz da su trenutno na najodgovornijim funkcijama u KS neozbiljni ljudi i cirkusanti, koji neprestano prave štetu institucijama, te novčanu štetu Kantonu i građanima.


Umjesto da ponižava i ismijava zastupnice u Skupštini, ministru Bašiću je bolje da konačno pruži odgovore na brojna neodgovorena pitanja u vezi sa sumnjivim dodjelama sredstava iz milionskog granta podrške privredi, koja je dijelio po rodbinskoj i stranačkoj liniji, zaključuje se u saopštenju KO SDA.


Pogledajte i snimak obraćanja ministra Bašića...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još