svi su pozvani da se pridruže

Humanitarno udruženje 'Ruku na srce' - Nijedno dijete bez paketića u 2019.

Hronika04.11.19, 08:42h

Humanitarno udruženje 'Ruku na srce' - Nijedno dijete bez paketića u 2019.
"Nijedno dijete bez paketića" je humanitarni projekat u okviru kojeg Udruženje "Ruku na srce" nastoji osigurati novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica

 

Volonteri humanitarnog udruženja "Ruku na srce" ponovo otvaraju "Djeda Mrazovu radionicu" i pozivaju studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže, jer će zajedničkim snagama pokušati izmamiti što više dječjih osmijeha i potruditi se da nijedno dijete ne ostane bez paketića za Novu godinu. 

 

"Nijedno dijete bez paketića" je humanitarni projekat u okviru kojeg Udruženje "Ruku na srce" nastoji osigurati novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

 

Donacije se mogu dostaviti na nekoliko punktova. Svakim danom od 09.30 do 22.00 u prostorije Hub-a Homework - ul. Kolodvorska br. 12, radnim danima od 17.00 do 17.30 u prostorijama Fly Yoga Sarajevo - Behdžeta Mutevelića do broja 5, a subotom od 10.00 do 12.00 u Centar "Ruku na srce" na Dobrinji - ul. Esada Pašalića br. 8.

 

Prilog se može i uplatiti na žiro račun Udruženja - 1990490056036171, Sparkasse Bank,  sa naznakom: Za akciju "Nijedno dijete bez paketića". Rok za prikupljanje svih priloga je 12. decembra. 

 

- Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke, ne nužno nove, bitno je da su očuvane, slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci čiji roditelji ne mogu osigurati te male radosti - poručila je predsjednica Udruženja Najla Hrustan.

 

Protekle zime u okviru projekta podijeljeno je čak 2.000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. To je rezultat izuzetnog truda i rada svih volontera Udruženja te nesebične podrške mnogobrojnih donatora, saopćeno je iz Udruženja "Ruku na srce". 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!