o medijskim istupima predsjednika SDA

Nikšić poručio Izetbegoviću: Ja jesam Bošnjak, ali bošnjački lider nisam

Front02.11.19, 14:19h

Nikšić poručio Izetbegoviću: Ja jesam Bošnjak, ali bošnjački lider nisam
Pravdajući se, ističe predsjednik SDP-a, opet je pokazao koliko ne shvata biće Bosne i Hercegovine. Pravo na istinu i pravdu pripada svim žrtvama, a nikako samo jednom narodu

 

U izbornoj kampanji 2018.godine postavio sam Bakiru Izetbegoviću samo jedno pitanje. Pozvao sam ga da odgovori zašto nas je sve lagao i politički se kockao sa genocidom u Srebrenici u reviziji tužbe protiv Srbije, izjavio je predsjednik SDPBiH Nermin Nikšić reagirajući na posljednje medijske istupe predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

 

- Nije odgovorio na pitanje, nego je rekao da bi i on volio sjesti sa Trumpom pa ne može. S Trumpom se nije sastao, ali tužbu uništio jeste. Godinu dana poslije priznao je da je svjesno lagao sve građane Bosne i Hercegovine povodom revizije tužbe - kaže Nikšić. 

 

Pravdajući se, ističe predsjednik SDP-a, opet je pokazao koliko ne shvata biće Bosne i Hercegovine. Pravo na istinu i pravdu pripada svim žrtvama, a nikako samo jednom narodu.

 

- Ja za Izetbegovića nisam Trump, ali nije ni on za građane ove države nikada bio predsjednik koji se bori iskreno za njih i njihovo pravo da svi budu ravnopravni u cijeloj državi. To je danas posebno očito, dok se u izjavama povlači pred SNSD-om i kukavički odustaje od ANP-a, a kao pravdanje koristi tezu da 'Srbi' to ne žele, pri čemu i mene svrstava u 'bošnjačke lidere'.

 

Ja jesam Bošnjak, ali bošnjački lider nisam, niti imam ambiciju to biti. Ja sam predsjednik bosanskohercegovačke partije u kojoj su lideri svi njeni članovi. Predsjednik sam partije koja želi da imamo državu u kojoj se moraju poštovati zakoni, a ne želje samozvanih 'lidera', i u kojoj se mora poštovati volja naroda iskazana na izborima, a svi moramo poštovati Ustav i zakone.  Dosta je više da nas oni 'uče' šta narodi žele, a da pritom u svakoj prilici lažu, varaju i izdaju i svoj narod i sve građane Bosne i Hercegovine - kazao je Nikšić, saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još