FOTO/ OKUPILA PREKO 500 POSJETILACA

Uspješno završena konferencija 'Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge'

Biznis Klub01.11.19, 17:18h

Konferencija je trajala dva dana, te pored predavanja sponzora i partnera, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel diskusija gdje se razvila zanimljiva i korisna interakcija, sa naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada u ovoj kategoriji proizvoda i tehnologija u sektoru građevinarstva

 

 


VIII Međunarodna naučno stručna konferencija "Sfera 2019:Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge" okupila je preko 500 posjetilaca u toku dva dana trajanja događaja.


Gosti su imali priliku uživati u predavanjima regionalnih stručnjaka. Predstavljeni su neki od najboljih arhitektonskih dostignuća u regiji uz naglasak na ovojnicu objekata. Više od dvadeset kompanija podržalo je konferenciju, gdje su uz izlagačke štandove imali priliku predstaviti svoj asortiman i tehnološke mogućnosti za primjenu u praksi. Na jednom mjestu su se mogle dobiti sve neophodne informacije iz oblasti materijala za fasadne sisteme.


Cilj organizatora, osim konferencijskog i edukativnog dijela, bio je i osigurati učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslovanja.


Sponzori ovogodišnje konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mališić Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.


Konferencija je trajala dva dana, te pored predavanja sponzora i partnera, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel diskusija gdje se razvila zanimljiva i korisna interakcija, sa naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada u ovoj kategoriji proizvoda i tehnologija u sektoru građevinarstva.


Naučno stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u cijeloj regiji kao respektabilan događaj koji spaja struku i nauku.


Organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Sarajevo.


Najavljena je i nova konferencija o temi otvora koja će se održati u martu 2020 godine.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!