iz naroda i pravde odlučno poručuju

'Krenuli smo iz avlija i mahala, stići ćemo do svakog ugla BiH': Vladajuća garnitura zabranila salu za tribinu, ali...

Front01.11.19, 11:00h

'Krenuli smo iz avlija i mahala, stići ćemo do svakog ugla BiH': Vladajuća garnitura zabranila salu za tribinu, ali...
Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je kako je NiP skupove imao po mahalama i avlijama poslavši jasnu poruku kako ih smicalice i niski udarci neće zaustaviti da dođu da svakog ugla BiH

 

 

 

 

Nova tribina Naroda i Pravde sinoć je održana u dvorani hotela Ibis Styles u Novom Gradu. Tribina je premještena u hotelske prostorije nakon što je vladajuća garnitura zabranila korištenje Multimedijalne sale Općine Novi Grad.


Niz tribina pod nazivom „Dostignuća i planovi“ nastoji intenzivirati komunikaciju rukovodstva Naroda i Pravde sa članovima i svim građanima. Inicijalno tribina je trebala biti održana u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, ali je općinska administracija Novog Grada odbila omogućiti općinskim vijećnicima Naroda i Pravde korištenje sale.


Vijećnici Naroda i Pravde u Općinskom vijeću Novog Grada, Mirza Selimbegović i Toni Vukadin, inicirali su na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad donošenje jedinstvenog pravilnika o korištenju Multimedijalne sale kako bi ona bila vraćena na raspolaganje svim građanima, a ne samo uskom krugu ljudi iz jedne stranke.


Uskraćivanje sale nije obeshrabrilo rukovodstvo i članstvo Naroda i Pravde kao i sve građane Novog Grada, koji su željeli postaviti pitanje rukovodstvu Naroda i Pravde da se sinoć u značajnom broju okupe. Svi prisutni na tribini dobili su obrazac na kojem su mogli postaviti pitanja rukovodstvu Naroda i Pravde, zastupnicima Naroda i Pravde u Skupštini KS kao i općinskim vijećnicima u Općinskom vijeću Novog Grada.

 

narod-i-pravda-22


Sinoć su se prisutnima u ime domaćina obratili Tarik Muraspahić, predsjednik Povjereništva Naroda i Pravde Novi Grad, Nijaz Džaka, predsjednik Povjereništva Naroda i Pravde Novo Sarajevo, Elvedin Okerić, potpredsjednik stranke i predsjednik Povjereništva Naroda i Pravde KS te predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.


„Ranije su nam zabranili da koristimo javne objekte na Dobrinji, u Švrakinom, na Mojmilu, po mjesnim zajednicama... No, sve to nas nije obeshrabrilo i zaustavilo. Evo nas večeras ovdje uzdignutog čela spremni da služimo našim sugrađanima, našem narodu i našoj državi u konačnici“, rekao je Tarik Muraspahić koji je potom predstavio rad stranke na nivou Novog Grada.


Nijaz Džaka napravio je kratki osvrt na period od osnivanja Naroda i Pravde do danas. Taj period Džaka je definirao kao aktivan, buran i prepun izazova sa naglaskom na članstvo koje mora biti pošteno, časno, sa insistiranjem na ljudima od integriteta i ugleda u zajednici.


„Godinu dana je jedan kratak period da jedna politička organizacija pokaže rezultate. Za NiP je to bio dovoljan period da pokaže namjeru, volju i snagu da se može drukčije, da se može bolje“, kazao je Džaka.


Stavljanje društvenog ispred ličnog kao suštinsko opredjeljenje Naroda i Pravde posebno je istakao u svom obraćanju Elvedin Okerić. On je naveo konkretne zakonske akte koje je nova vlast uvela kako bi transparentnost u KS podigla na jedna znatno viši nivo.


„Mi želimo da vi znate kolike su naše plate, kolika je naša imovina, želimo da imamo jedan transparentan odnos, jer jedino tako možemo graditi povjerenje koje je u prethodnom periodu poljuljano pa skoro i potpuno izgubljeno“ rekao je Okerić.


Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je kako je NiP skupove imao po mahalama i avlijama poslavši jasnu poruku kako ih smicalice i niski udarci neće zaustaviti da dođu da svakog ugla BiH.


„Općina Novi Grad nam je odgovorila da nije praksa da komunicirate sa građanima ako nisu izbori. Nije praksa da građanima podnosite izvještaj ako nisu izbori. Mi znamo da to nije njihova praksa, ali naša jeste, mi evo dolazimo da položimo račune i da čujemo vaša pitanja, i ugodna i neugodna. Želimo da čujemo vašu ocjenu“, kazao je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još