Gradska uprava Zenice nagradila paraolimpijca

Rođen bez ruku, danas ima 23 medalje: Hrabri dječak iz Zenice Ismail Zulfić dubio 1000 KM i plivačke naočale

Sport31.10.19, 15:30h

Rođen bez ruku, danas ima 23 medalje: Hrabri dječak iz Zenice Ismail Zulfić dubio 1000 KM i plivačke naočale
- Čast mi je da smo danas primili malog heroja, Ismaila, koji ide na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine - kazao je gradonačelnik Kasumović, koji je izrazio nadu da će poklon koji su mu uručili pomoći da se što bolje spremi za to i naredna takmičenja

 

 
 
Gradska uprava Zenice nagradila je paraolimpijca Ismaila Zulfića s 1.000 KM te plivačkim naočalama, koje mu je danas na prijemu uručio gradonačelnik tog grada Fuad Kasumović.


Zulfić je dječak koji je, na današnji dan prije devet godina rođen bez ruku, ali je jakom voljom uspio zadiviti plivački svijet, osvojivši u dosadašnjoj karijeri 23 medalje.


- Rođendan ću proslaviti na treningu i kod kuće. Sutra ću slaviti kod kuće, a danas na treningu u Sarajevu - kazao je Zulfić, koji je dodao kako mu se sviđaju nove plivačke naočale te je najavio da će osvojiti zlatnu medalju.


- Čast mi je da smo danas primili malog heroja, Ismaila, koji ide na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine - kazao je gradonačelnik Kasumović, koji je izrazio nadu da će poklon koji su mu uručili pomoći da se što bolje spremi za to i naredna takmičenja.


Prijemu je prisustovala i zenička pedijatrica, doktorica Aiša Smailbegović - Hadžihalilović, inače predsjednica Udruženja "Lotos", koja je bila i prva mentorica Ismaila u njegovom procesu rehabilitacije.


- Ismaila nismo upisali na plivanje da bi osvajao medalje, nego više zbog zdravstvenih razloga i potrebe da ojača kičmeni stub, jer on sve radi nogama. Da ne bi bio stalno u leđećem položaju, a plivanje je najbolji sport koji mu može osposobiti kičmeni stub - kaže majka dječaka Elmina Zulfić, koja napominje kako je njen sin i redovan učenik trećeg razreda Osnovne škole "Hasan Kjafija Pruščak" u Zenici.


Ismail je, kaže njegova majka Elmina, dva - tri puta sedmično redovan na treninzima u sarajevskom SPID-u, ali i u školi te da je prilično samostalan.

 

(FENA /ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!