nakon pet teških borbi

Veliki uspjeh mladog bh. reprezentativca: Hamza Turulja viceprvak svijeta u karateu

Sport27.10.19, 11:20h

Veliki uspjeh mladog bh. reprezentativca: Hamza Turulja viceprvak svijeta u karateu
Redovnim treninzima i dobrim rezultatima osigurao je mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, dobio priliku na Svjetskom prevenstvu i iskoristio u ključnom mometnu zasluženu šansu

 

Hamza Turulja, član karate reprezentacije Bosne i Hercegovine, osvojio je titulu viceprvaka svijeta na Svjetskom prvenstvu u karateu koje se održava u Čileu.

 

Turulja je član karate kluba Okinawa iz Sarajeva, na putu do viceprvaka svijeta je u pet teških borbi pobijedio prvake Indije, Mađarske, Španije, trostrukog prvaka Evrope iz Francuske, prvaka Kineskog Taipeia. U velikom finalu, izgubio je od iskusnog protivnika iz Maroka.

 

Redovnim treninzima i dobrim rezultatima osigurao je mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, dobio priliku na Svjetskom prevenstvu i iskoristio u ključnom mometnu zasluženu šansu.

 

Možda su u ovom trenutku najzadovoljniji njegovi treneri Asmer Šeta i Adnan Bešić iz njegovog matičnog karate kluba Okinawa, koji su iz Hamze izvukli ono najbolje. Također, Hamza je opravdao i podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i firme AtlantBH, koji su osigurali potrebnu finansijsku podršku za odlazak na veliko takmičenje.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!