video/ Popeo se na vijadukt na autoputu '9. januar'

Skinuo Dodika, Vučića i 'Svjetlost na kraju tunela': Opozicionar zapalio mreže - 'Zbog vas je sve manje svjetla u RS-u!'

Front26.10.19, 16:59h

Skinuo Dodika, Vučića i 'Svjetlost na kraju tunela': Opozicionar zapalio mreže - 'Zbog vas je sve manje svjetla u RS-u!'
Akciju je izveo Ivan Begić, lider mladih banjalučkog PDP, javnosti poznatiji kao saradnik Draška Stanivukovića

 

Popeo se na vijadukt na autoputu “9. januar” pa skinuo Dodikovu i Vučićevu sliku i svima znani natpis “Svjetlo na kraju tunela”. Uradio je to mladi političar – opozicionar, pa sve to snimio kamerom i postavio na društvene mreže. Naravno, rasprava je počela istog trena.


Akciju je izveo Ivan Begić, lider mladih banjalučkog PDP, javnosti poznatiji kao saradnik Draška Stanivukovića.

 

– Upravo zbog onih koji svijetle sa bilborda i TV ekrana, sve je manje svjetlosti u Republici Srpskoj – poručio je Begić i dodao da “novi putevi i autoputevi, služe samo za odlazak iz zemlje.”

 

Prije nego što se “okomio” na slike Milorada Dodika i Aleksandra Vučića i na “svjetlo na kraju tunela”, Begić je u svojoj poruci još podsjetio da to čini zato što “zakoni moraju biti isti za sve”, a transparent na pročelju tunela, kako tvrdi, po zakonu ne bi smio biti tamo.

 

– Budući da već godinu dana ovo nelegalno stoji ovdje, ja ću uzeti ovu spravu i spovesti zakon – poručio je Begić, pokazujući kliješta. A onda se popeo na tunel i krenula je akcija.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još