Zanimljiva izjava Fahrudina Radončića

Jedino je vizionarski um Alije Izetbegovića vjerovao u uspjeh "Avaza"

Front19.10.19, 17:20h

Jedino je vizionarski um Alije Izetbegovića vjerovao u uspjeh
Nizom svečanih manifestacija obilježen je 24. godišnjica pokretanja "Avaza" kao dnevnog lista. Tim povodom se na svome Instagram profilu oglasio i utemeljitelj Fahrudin Radončić

 

U povodu 24. godišnjice "Dnevnog avaza", utemeljitelj i osnivač najtiražnijeg dnevnog lista u BiH Fahrudin Radončić oglasio se na svom Instagram profilu.

 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

 

- Svaki 2. oktobar je važan datum u mom životu, ali i u medijskom, kulturnom i političkom životu BiH. Naime, na taj dan ratne 1995. godine, u opkoljenom Sarajevu odštampan je prvi broj "Dnevnog avaza", najtiražnijeg i najutjecajnijeg dnevnog lista u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Zaista je bilo iznimno teško u zarobljenom i devastiranom Sarajevu, bez dovoljno vode i struje, osigurati roto papir, izbacivanje odštampane novine kroz Tunel spasa na slobodnu teritoriju i brinuti hoće li novinari i grafičari stradati od granata ili snajperskih metaka. Niko tada, osim vizionarskog uma rahmetli Alije Izetbegovića, nije vjerovao da će to postati impresivan nacionalni uspjeh, da prvenstveno Bošnjaci prvi put u svojoj historiji dobiju svoj nacionalni dnevni list, koji će višedecenijski trajati. "Avaz" je, naravno, kao i BiH, opstao. Postao je najveći brend po više osnova i kompanija koja je na tržištu osigurala da uposlenici svakog prvog u mjesecu primaju uredne plaće, s izmirenim svim obavezama. Bio sam na proslavi godišnjice, prisustvovao dodjeli novinarskih nagrada i priznanja pojedincima koji su u "Avazu" po 20 i više godina.

Lijepa noć uz interpretatorske virtuoznosti Hanke Paldum, Enesa Begovića i Slađe Mandić. Inače je oktobar taličan za "Avaz". Još 20. oktobra 1991. godine osnovao sam i registrirao kompaniju "Avaz" u Sarajevu - napisao je Radončić na Instagramu.

 

avaz

(Avaz/DEPO Portal)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!