Odličan trik

Kuglice od aluminijske folije učinit će peglanje puno lakšim

Auto & Dom18.10.19, 16:31h

Kuglice od aluminijske folije učinit će peglanje puno lakšim
Dovoljne su od dvije do tri, a napravite ih jednostavno - uzmite komad aluminijske folije i napravite kuglicu veličine loptice za tenis. Osim za peglanje odjeće, može pomoći i kod zagrijavanja doma

Neke domaćice ubacuju kuglice od aluminijske folije u veš mašine i sušilice. To je odličan trik koji čini peglanje puno lakšim i bržim jer odjeća nakon pranja nije toliko zgužvana.

 

Kuglice od aluminijske folije pomažu da se kod pranja odjeća bolje okreće, a time i opere, dok u sušilici stopiraju stvaranje statičkog elektriciteta.

 

Neki tvrde da su aluminijske kuglice odlična alternativa omekšivaču za veš. Dovoljne su od dvije do tri, a napravite ih jednostavno - uzmite komad aluminijske folije i napravite kuglicu veličine loptice za tenis.

 

Ona može pomoći i kod zagrijavanja doma. Iza radijatora, posebno iza onih koji se nalaze na vanjskim zidovima, stavite foliju tako da sjajni dio bude okrenut prema radijatoru. Prolaz topline bit će usmjeren na prostoriju pa će biti toplije.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!