POLICIJSKA AKCIJA NA DVIJE LOKACIJE

Pretres u kući inspektora MUP-a, pronašli veću količinu oružja: Objavljeno ime do zuba naoružanog bh. policajca

Hronika18.10.19, 14:11h

Pretres u kući inspektora MUP-a, pronašli veću količinu oružja: Objavljeno ime do zuba naoružanog bh. policajca
Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su danas na području Rudog S.I. (52), državljanina BiH, nakon što su u njegovom automobilu pronašli veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava

 

 Na dvije lokacije u Rudom, koje koristi osoba inicijala I.S. u toku su pretresi, a u vezi postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, potvrđeno je Policijske uprave Foča.


Policija vrši pretres porodične kuće, pomoćnih objekata i putničkog motornog vozila "passat“ koje koristi osumnjičeni.


Te aktivnosti odvijaju se uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarija Višegrad, a po usmenoj naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Višegradu.


Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su danas na području Rudog S.I. (52), državljanina BiH, nakon što su u njegovom automobilu pronašli veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

 

pretres-oruzje-i-municija


- Graničnom kontrolom vozila pasat bh. tablica, kojim je i upravljao S.I., pripadnici GPBiH otkrili su veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava - navedeno je u saopćenju Granične policije BiH.


Nezvanično, u pitanju je inspektor Policijske uprave Foča Slavko Ivanović.

 

(FENA/ad/Foto: Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!