nakon sastanka

Trump se zahvalio Erdoganu: Milioni života će biti sačuvani

Front17.10.19, 20:43h

Trump se zahvalio Erdoganu: Milioni života će biti sačuvani
Nedugo nakon sastanka delegacija Turske i SAD-a u Ankari, Trump je na Twitteru napisao da dolaze lijepe vijesti iz Turske

 

 Potpredsjednik SAD-a Mike Pence i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan postigli su danas u Ankari sporazum o zaustavljanju turske ofanzive na sjeveroistoku Sirije.

 

To je saopćio Pence na konferenciji za novinare poslije razgovora s Erdoganom, javlja agencija Reuters

 

Američki predsjednik Donald Trump se zahvalio turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu uz riječi: "Imamo lijepe vijesti iz Turske, bit će spašeni milioni života". 

 

Nedugo nakon sastanka delegacija Turske i SAD-a u Ankari, Trump je na Twitteru napisao da dolaze lijepe vijesti iz Turske.

 

- Milioni života će biti sačuvani - napisao je Trump te se zahvalio predsjedniku Erdoganu.

 

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u Ankari je danas primio potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Mikea Pencea. Sastanak dvojice zvaničnika trajao je oko sat i 40 minuta, javlja agencija Anadolija. 

 

Prijemu je prisustvao i specijalni izaslanik SAD-a za Siriju James Jeffrey. Nakon prijema je održan sastanak delegacija dviju zemalja.

 

Pence i državni sekretar SAD-a Mike Pompeo su u službenu posjetu Republici Turskoj doputovali danas, a u srijedu je u Tursku doputovao i savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Robert O'Brien, koji se sastao sa šefom turske diplomacije Mevlutom Cavusogluom, turskim ministrom odbrane Hulusijem Akarom i glasnogovornikom Erdoganovog ureda Ibrahimom Kalinom.

 

Turske i američke delegacije u Ankari su danas razgovarale o nizu bilateralnih tema, kao i o situaciji u Siriji.

 

(Fena/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još