U ratu srušen, nikad obnovljen

Gradska ruina konačno prodata, kupio je biznismen iz Sirije: Šta će se graditi na mjestu Doma penzionera?

Biznis Klub16.10.19, 14:56h

Gradska ruina konačno prodata, kupio je biznismen iz Sirije: Šta će se graditi na mjestu Doma penzionera?
Capital Holding kupio je danas zgradu Doma penzionera za 10.364.140 KM

 

Nakon što je na današnjoj aukciji ruinirani objekat nekadašnjeg Doma penzionera prodat Capital Holdingu za 10,3 miliona KM, generalni direktor Amjad Alrez otkrio je za BiznisInfo planove ove kompanije.

 

– Objekat će biti srušen a na njegovom mjestu gradićemo veliki tržni centar, hotel i poslovnu zgradu – kazao je za Biznisinfo.ba Alrez.

 

Prema njegovim riječima, radovi na objektu počeće čim sva papirologija oko prodaje bude završena.

 

Okvirni koncept ove investicije postoji, iako još uvijek nije poznata njena vrijednost kao ni tačni kapaciteti objekata koji će biti izgrađeni.

 

– Sada ćemo uraditi studiju a konačnu riječ daće stručnjaci – kazao nam je Amjed.

 

amjad-alrez

 

No, sigurno je da će investicija Capital Holdinga donijeti nova radna mjesta a u ovoj kompaniji, kako nam je danas rečeno, nastaviće sa investicijama.

 

Podsjetimo, Capital Holding kupio je danas zgradu Doma penzionera za 10.364.140 KM, piše Biznisinfo.ba.

 

Inače, Amjad Alrez bivši je načelnik Starog grada u Damasku. Danas živi u Sarajevu. Jedan je od onih koji su uslijed stravičnih događaja u Siriji pobjegli u druge zemlje. Alrez koji u Sarajevu živi već šest godina, kako kaže, morao je početi sve ispočetka.

 

Alrez je studirao i završio arhitekturu u Sarajevu, odlično govori bosanski, a kaže i da je ratu branio grad s Armijom BiH. Od 2012. godine Sarajevo postaje njegovo stalno mjesto boravka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još