IZMJENE BUDŽETA ZA 2019. GODINU

Konaković pokrenuo inicijativu, Vlada KS izdvojila novac: 120.000 KM pomoći Zavodu Pazarić za kupovinu vozila

Front11.10.19, 13:21h

Konaković pokrenuo inicijativu, Vlada KS izdvojila novac: 120.000 KM pomoći Zavodu Pazarić za kupovinu vozila
Zadovoljstvo nam je da možemo dati doprinos u situaciji u kojoj ste hrabro krenuli u popravljanje stanja u Zavodu - istakao je, između ostalog, Elmedin Konaković

 

 


Kanton Sarajevo  finansirat će nabavku  kombi vozila za korisnike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.


Sredstva za nabavku vozila u iznosu od 120.000 KM planirana su kroz izmjene i dopune Budžeta za 2019. godinu sa pozicije Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, precizirano je u Sporazumu koji je ovim povodom danas potpisao resorni ministar Malik Garibija sa direktorom Zavoda Redžepom Salićem.


Potpisivanju je prisustvovao predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković koji je pokrenuo inicijativu za nabavku vozila.


- Drago mi je da su Vlada i Skupština podržale tu inicijativu i nadam se da će ovo vozilo  biti od pomoći  ustanovi, prije svega njenim korisnicima od kojih je oko 120 iz Kantona Sarajevo. Mi smo također uradili nadzor i obišli svakog korisnika, provjerili uvjete u kojima borave te mi je drago da je u ovom momentu sve uredu. Kanton mjesečno za svakog od tih korisnika izdvaja 1.100 KM i bitno nam je da imaju osigurane uvjete za dostojanstven život - naglasio je ministar Garibija.


Direktor Salić je zahvalio Vladi i Skupštini na ovoj podršci. Kazao je da će se kombi vozilo koristiti uglavnom za potrebe djece iz Zavoda, odnosno njihova putovanja kroz BiH i obilazak raznih znamenitosti.


Istakao je i da ga raduje  najava podrške Ministarstva kulture i sporta KS obnovi dvorane u ovoj ustanovi.


- Zadovoljstvo nam je da možemo dati doprinos u situaciji u kojoj ste hrabro krenuli u popravljanje stanja u Zavodu. Pojasnili ste nam koliko je za terapiju i socijalizaciju korisnika veoma bitno da se kreću van ustanove, imaju sportske i druge aktivnosti. Tada smo se složili da bi ovo mogao biti vid konkretne pomoći Kantona svim korisnicima Zavoda - kazao je predsjedavajući Konaković ovom prilikom ističući da će Kanton Sarajevo uvijek izlaziti u susret potrebama korisnika ove ustanove, saopšteno je iz Vlade KS.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!