vruća tema u svijetu

Trump o napadu Turske u Siriji: Loša ideja... Očekujemo da se drže onog na što su se obavezali...

Front09.10.19, 20:30h

Trump o napadu Turske u Siriji: Loša ideja... Očekujemo da se drže onog na što su se obavezali...
"Turska, NATO članica, jutros je izvršila napad na Siriju. Sjedinjene Države ne podržavaju ovaj napad i jasno su dale do znanja Turskoj da je ovo loša ideja", rekao je Trump u izjavi koja je uslijedila nakon vojne operacije

 

SAD ne podržavaju napad turskih snaga u Siriji i jasno su rekle da je to “loša ideja,” izjavio je američki predsjednik Donald Trump nakon vojne operacije koju su turske snage započele na sjeveru Sirije u srijedu.

 

"Turska, NATO članica, jutros je izvršila napad na Siriju. Sjedinjene Države ne podržavaju ovaj napad i jasno su dale do znanja Turskoj da je ovo loša ideja", rekao je Trump u izjavi koja je uslijedila nakon vojne operacije.

 

Naveo je još da u napadnutom području nema američkih vojnika.

 

"Od prvog dana kad sam stupio na političku scenu, jasno sam rekao da ne želim voditi ove besmislene ratove bez kraja, pogotovo one koji ne donose korist Sjedinjenim Državama. Turska se obvezala da će štititi civile, vjerske manjine - uključujući kršćane, i osigurati da se neće desiti humanitarna kriza, a mi ćemo ih držati za riječ", naglasio je američki predsjednik.

 

Turska je sada, dodao je, odgovorna da osigura da svi zarobljeni borci ISIL-a ostanu u zatvoru i da ISIL opet ne bi uspostavio svoje snage.

 

"Očekujemo od Turske da se drži onog na šta se obvezala, a mi ćemo pažljivo pratiti situaciju", rekao je Trump.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!