U organizaciji Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

'Sarajevo Innovation Summit' sutra u Vijećnici: Kako do Nobelove nagrade?

Tehno09.10.19, 10:00h

'Sarajevo Innovation Summit' sutra u Vijećnici: Kako do Nobelove nagrade?
Poseban kuriozitet Samita je učešće Tobiasa Degsella iz Švedske, koji je godinama radeći u štokholmskom Nobel Prize muzeju stekao znanja i vještine kojima pomaže kompanijama i organizacijama po cijelom svijetu kako da ideje pretvore u realnost, ostvare prestižne inovacije i dostignuća, koja vode do Nobelove nagrade

 

Najznačajniji regionalni događaj o inovacijama "Sarajevo Innovation Summit 2019" bit će održan sutra u Vijećnici, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

 

Na ovogodišnjem samitu okupit će se najznačajniji stručnjaci u Evropi u oblasti inovacija, među kojima je troje bosanskohercegovačkog porijekla. BiH će predstavljati jedna od vodećih mladih inovatora u svijetu prema američkom naučnom časopisu "BioSpace" Sana Alajmović, osnivač i direktor kompanije "Ministry of Programming" Faris Začina i ekspert u inovacijama ekosistema Nedim Efendić.

 

Poseban kuriozitet Samita je učešće Tobiasa Degsella iz Švedske, koji je godinama radeći u štokholmskom Nobel Prize muzeju stekao znanja i vještine kojima pomaže kompanijama i organizacijama po cijelom svijetu kako da ideje pretvore u realnost, ostvare prestižne inovacije i dostignuća, koja vode do Nobelove nagrade.

 

U panel diskusiji će učestvovati i komesarka i članica Izvršnog vijeća Stockholm Metropolitan regije, te bivša švedska ministrica obrazovanja Aida Hadžialić.

 

Učestvovat će i profesori Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dekanesa Jasmina Selimović, te profesori Aziz Šunje i Amila Pilav Velić, idejni tvorac i direktorica Sarajevskog inovacijskog samita.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!