Omar Mehmedbašić, advokat napadača na redakciju portala Radio Sarajevo

'Oni ne spore da se desilo to što se desilo, ali... Već su pokazali duboko kajanje, uspaničili su se kad su vidjeli...

Hronika28.09.19, 15:01h

'Oni ne spore da se desilo to što se desilo, ali... Već su pokazali duboko kajanje, uspaničili su se kad su vidjeli...
Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS-a, kazala je da će oni će biti zadržani 24 sata i postupajući tužilac će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor

 

Dvije osobe koje su uhapšene zbog napada na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba, a koji su se predstavili kao navijači FK Sarajeva, privedeni su u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Privedeni su A.Š i A.B., obojica iz Sarajeva.

 

Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenih, izjavio je da je maloprije bio sa njima, te da oni ne spore da se "desilo to što se desilo".

 

- Međutim, radi se o licima koja nikad nisu bila u sukobu sa zakonom, niti su osuđivani prekršajno. Mislim da su već pokazali duboko kajanje. Mislim da su se i oni uspaničili kada su vidjeli koliko je novinara došlo pred Tužilaštvo, jer ovoliko vas ne dođe ni kad se desi neko ubistvo. Jako su uplašeni, jer to su osobe koje su zaposlene. Njih je povukla ta informacija koja se objavila i pogodila njihovog druga. Tražit ću da se oni brane sa slobode, rekao je Mehmedbašić.

 

Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS-a, kazala je da će oni će biti zadržani 24 sata i postupajući tužilac će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor.

 

Podsjetimo, oni su sinoć uhapšeni na području općine Novo Sarajevo. Sumnjiče se za izvršenje krivičnih djela iz člana 179. (Protivpravno lišenje slobode) i člana 183. (Ugrožavanje sigurnosti) Krivičnog zakona FBiH.

 

Prethodno su predati u prostorije za zadržavanje, a nakon kriminalističke obrade u Odjeljenju kriminalističke policije Centar Sarajevo, Druge PU su predati u nadležnost Tužilaštva KS.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još