cure pojedinosti iz istrage

Novi detalji ubistva Irme Forić: Basarić slao prijeteće poruke dok je sjedio pored Irminog tijela

Hronika24.09.19, 17:05h

Novi detalji ubistva Irme Forić: Basarić slao prijeteće poruke dok je sjedio pored Irminog tijela
U razgovoru s istražiteljima on je kazao da je Senada Basarića upoznao 11. jula ove godine u Glavatičevu prilikom kupoprodaje ugostiteljskog objekta “Zrno bibera”

 

Senad Basarić (59), koji se sumnjiči za okrutno ubistvo Irme Forić (53), pripadnice Granične policije BiH, 17. septembra, dok je sjedio uz tijelo svoje žrtve u stanu na Dobrinji, slao je prijeteće poruke jednoj osobi kojoj je prodavao objekt u Glavatičevu.

 

Tražio pare


Kako “Avaz” otkriva, kada je ovaj muškarac saznao da je poruke primao u vrijeme ubistva, svoja saznanja odmah je proslijedio policiji.

 

U razgovoru s istražiteljima on je kazao da je Senada Basarića upoznao 11. jula ove godine u Glavatičevu prilikom kupoprodaje ugostiteljskog objekta “Zrno bibera”. Dogovorili su se o kupovini   za 15.000 KM, nakon čega su u Općini Konjic potpisali papire u vezi s  kaparom.

 

Sljedeći put su se sreli 15. avgusta, te mu je svjedok dao 1.000 KM koje mu je Senad tražio, jer su mu hitno trebale pare. Dogovorili su da će ostatak biti isplaćen kasnije. Sastali su se ponovo 27. avgusta u Sarajevu te je svjedok Senadu kazao da je saznao da objekt nema potrebne dozvole, kao i da ima nalog za rušenje.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!