u tri odvojena slučaja

Spriječeno krijumčarenje 29 migranata, privedena sedmorica državljana BiH

Hronika23.09.19, 14:39h

Spriječeno krijumčarenje 29 migranata, privedena sedmorica državljana BiH
Nitko od navedenih 17 ilegalnih migranata nije posjedovao identifikacijske dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Bangladeša i Pakistana

 

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine proteklog su vikenda, u tri odvojena slučaja, spriječili krijumčarenje 29 ilegalnih migranata i tom prilikom priveli sedmoricu državljana BiH.

 

Na području Ljubuškog, u neposrednoj blizini granice s Republikom Hrvatskom, pripadnici PGP-a Doljani su 22. rujna, spriječili krijumčarenje 12 državljana Republike Turske. Nalazili su se u trima vozilima, bosanskohercegovačkih, njemačkih i hrvatskih nacionalnih oznaka, kojima su upravljala trojica državljana BiH.

 

Dan ranije, 21. rujna, u graničnom pojasu na području Gradiške spriječeno je krijumčarenje 15 osoba afroazijskog podrijetla, koje su se nalazile u trima taksi vozilima, bh. nacionalnih oznaka. Vozilima su upravljali bh. državljani.

 

Uz navedeno, službenici PGP-a Gradiška istoga su dana na prijelazu Gradiška na izlasku iz BiH, spriječili krijumčarenje dviju osoba afroazijskog podrijetla. Bile su skrivene u prtljažniku, a otkrivene su tijekom granične kontrole Audija, bh. nacionalnih oznaka, na drugoj liniji graničnih provjera.

 

Nitko od navedenih 17 ilegalnih migranata nije posjedovao identifikacijske dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Bangladeša i Pakistana. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv sedmorice državljana BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "krijumčarenje ljud" a dokazni materijali su privremeno oduzeti.

 

Državljani Turske, Bangladeša i Pakistana predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!