Raduje se povratku u kavez

Denis Stojnić se vraća na velika vrata, prvi meč u Zagrebu: 'Zbog privatnih problema nisam se borio dvije godine...'

Sport22.09.19, 11:22h

Denis Stojnić se vraća na velika vrata, prvi meč u Zagrebu: 'Zbog privatnih problema nisam se borio dvije godine...'
Hvala menadžeru Ivanu Dijakoviću koji vjeruje u mene i koji mi je dao povjerenje za moje sljedeće nastupe nakon dvogodišnje pauze, kaže Stojnić

 

Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić nakon dvogodišnje pauze trebao bi se na velika vrata vratiti u borilačke sportove.

 

On bi uskoro trebao potpisati ugovor na najjačom evropskom MMA organizacijom Konfrontacje Sztuk Walki (KSW) prema kojem bi odradio četiri borbe. Rezultat je do posljednih razgovora Stojnića i uspješnog menadžera Ivana Dijakovića u Holandiji, a na kojima je bio i naš najbolje rangirani profesionalni bokser Damir Beljo.

 

Prva borba trebala bi se dogoditi na borilačkom spektaklu 9. novembra u zagrebačkoj Areni, gdje će svoju borbu imati još jedan bh. borac Ermin Junuzović alias Erko Jun.

 

Stojnić će i dalje trenirati u svom Golden Glory timu, a priključit će se povremeno i njemačkom MMA klubu UFD-GYM Dusseldorf, čiji su vlasnici Tomislav i Ivan Dijaković, a gdje već treniraju Erko Jun i Roberto Soldić, saopćio je Stojnićev PR tim.

 

- Radujem se povratku u kavez. Hvala menadžeru Ivanu Dijakoviću koji vjeruje u mene i koji mi je dao povjerenje za moje sljedeće nastupe nakon dvogodišnje pauze. Inače, Ivan je također menadžer od našeg boksera Damira Belje i mnogih drugih poznatih MMA boraca na svjetskoj sceni kao što su Soldić, Abus Magomedov, Satoshi Ishii, Thiago Silva i brojnih drugih - kaže Denis Stojnić koji dodaje da se nije borio dvije godine zbog privatnih problema.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!