PRVA KONFERENCIJA 'PRAVDA ZA DAVIDA I SVU DJECU BIH'

Sva neriješena ubistva djece u BiH na jednom mjestu - propusti policije, prikrivanje tragova, obmane...

Hronika21.09.19, 20:50h

Sva neriješena ubistva djece u BiH na jednom mjestu - propusti policije, prikrivanje tragova, obmane...
Cilj je u jedan dokument sastaviti izvještaj o svakom neriješenom ubistvu, prikrivanjima ubistava i ogromnim pravnim i pravosudnim propustima koje oni podrazumijevaju, prevesti na engleski i njemački jezik, i sa tim izvještajem se obratiti svim zvaničnim institucijama na nivou EU i na svjetskom nivou

 

 

Održana je Prva međunarodna konferencija "Pravda za Davida i svu djecu BiH", koja je imala za cilj napraviti jedan sveobuhvatni, globalni, izvještaj o svim ne riješenim ubistvima djece u BiH na isti način na koji je napravljen pregled događaja ubistva Davida Dragičevića sa naglaskom na propuste policije, svim pravnim nelogičnostima i slijedu događaja koji su se izdešavli nakon "sramne press konferencije". 


- U cilju nam je u jedan dokument sastaviti izvještaj o svakom neriješenom ubistvu, prikrivanjima ubistava i ogromnim pravnim i pravosudnim propustima koje oni podrazumijevaju, prevesti na engleski i njemački jezik, i sa tim izvještajem se obratiti svim zvaničnim institucijama na nivou EU i na svjetskom nivou. Udruženjima, asocijacijama advokata, sudija, tuzilaca, advokatskim komorama, internacionalnim sudovima za ljudska prava, organizacijama ljudskih prava, udruženjima na internacionalnom nivou koja se bave žrtvama korupcije, zločina, i organizacijama koje se bave zaštitom osnovnih ljudskih prava, te narušavanjima istih - pojašnjavaju iz "Pravde za Davida i svu djecu BiH".

 

pravda-za-davida-i-svu-djecu-bih-2


Dodaju i da im je za to "potrebno da svaki pojedinac u svom gradu BiH prikupi informacije o ubistvima iz svog ili drugih gradova i iste im dostavi". 


- Potrebne su nam, kokretno, informacije o neriješenim ubistvima djece. Ovdje takođe mogu da se uključe svi novinari koji su pisali o ovim slučajevima ili koji imaju kolege novinare koji su pisali o ovim slučajevima, na način da nam pošalju svoje novinske članke, koji nam sa informacijama mogu pomoći da projekat adekvatno sprovedemo u djelo. Ovdje molimo svakog novinara, motivisanog i voljnog, da nam pomogne i samo proslijedi vijesti i članke o neriješenim ubistvima na ovaj mail ([email protected]) - navode iz  "Pravde za Davida i svu djecu BiH".

 

pravda-za-davida-i-svu-djecu-bih-3


Ovdje možete pročitati Izvjestaj sa konferencije "Pravda za Davida i svu djecu BiH". Izvještaj je preveden na engleski i njemački jezik i proslijeđen novinarima širom EU i svijeta.

 

(DEPO PORTAL/BLI MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!