Deklaracija SDA glavna tema

Počeo sastanak u Beogradu, evo koji političari iz RS-a su se odazvali Vučićevom pozivu

Front21.09.19, 13:46h

Počeo sastanak u Beogradu, evo koji političari iz RS-a su se odazvali Vučićevom pozivu
Najviši zvaničnici Srpske i lideri parlamentarnih stranaka, upoznaće Vučića sa aktuelnom političkom situacijom u BiH i problemima nastalim nakon što je SDA usvojila novu programsku deklaraciju

 

U Beogradu je počeo sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske.

 

Sastanku u Generalnom sekretarijatu predsjednika Srbije prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

 

Prisustvuju i predsjednici Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić, Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i Socijalističke partije Petar Đokić.

 

Sastanku prisustvuju i premijer Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

 

Najviši zvaničnici Srpske i lideri parlamentarnih stranaka, upoznaće Vučića sa aktuelnom političkom situacijom u BiH i problemima nastalim nakon što je SDA usvojila novu programsku deklaraciju.

 

SDA je nedavno usvojila deklaraciju u kojoj se navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom Republika BiH, sa tri nivoa vlasti - državnim, regionalnim i lokalnim.

 

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik ocijenio je da deklaracija SDA antisrpska i antihrvatska i da podrazumijeva ukidanje Republike Srpske, mijenjanje Dejtonskog sporazuma i iskorak ka stvaranju bosanskog identiteta.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: RTRS/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još