UPOZORENJE GRAĐANIMA

Prevaranti na ulicama Sarajeva, a ulaze i u kafiće: Ako vam se obrate na ovaj način i traže pomoć, znajte da su lažni 'aktivisti'

Hronika20.09.19, 19:34h

Prevaranti na ulicama Sarajeva, a ulaze i u kafiće: Ako vam se obrate na ovaj način i traže pomoć, znajte da su lažni 'aktivisti'
Postoje osobe koje se lažno predstavljaju aktivistima humanitarne organizacije Pomozi.ba, te u ugostiteljskim objektima i na ulicama navodno prikupljaju novac za oboljelu djecu. Neki čak nose lažne iskaznice i kase sa natpisima Pomozi.ba

 

 

Iz Udruženja "Pomozi.ba" putem medija poslano je saopštenje za javnost u kome se građani Sarajeva upozoravaju na lažne aktiviste koji hodaju gradom i u ime ove humanitarne organizacije traže novac. Međutim, riječ je o čistoj prevari!


Njihovo saopštenje prenosimo u nastavku: 

  
"S obzirom na veliki broj dojava koje smo u posljednjih nekoliko dana dobili, dužni smo ponovo obavijestiti javnost da ulicama Sarajeva nekoliko prevaranata pokušava uzeti novac od građana na račun organizacije Pomozi.ba.


Prema informacijama koje smo dobili, postoje osobe koje se lažno predstavljaju aktivistima humanitarne organizacije Pomozi.ba, te u ugostiteljskim objektima i na ulicama navodno prikupljaju novac za oboljelu djecu. Neki čak nose lažne iskaznice i kase sa natpisima Pomozi.ba. 


Moramo još jednom naglasiti da to nisu naši aktivisti! Uposlenici i volonteri humanitarne organizacije Pomozi.ba ne prikupljaju novac na taj način za bilo kakve humanitarne akcije. Svi projekti, aktivnosti i apeli koje pokrenemo su transparentni i mogu se pronaći na našoj web i Facebook stranici. 


Zbog toga molimo sve građane, ako uoče ljude koji na ovaj način traže novac, da nam jave gdje se tačno nalaze i da ih pokušaju uslikati kako bismo konkretne informacije i dokaze proslijedili policiji i stali im u kraj. 


Također, apelujemo da se paze lažnih humanitarnih aktivista, te da prije nego što daju novac dobro provjere s kim imaju posla" - navodi se u saopštenju Udruženja "Pomozi.ba".

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!