U SARAJEVU ODRŽANA 3. SJEDNICA

Isključeni iz SDP-a, prigrljeni u SPD-u: Enver Bijedić i Edin Delić kooptirali u Predsjedništvo SPD-a BiH

Front20.09.19, 15:24h

Isključeni iz SDP-a, prigrljeni u SPD-u: Enver Bijedić i Edin Delić kooptirali u Predsjedništvo SPD-a BiH
Na današnjoj sjednici je donesena Odluka o kooptiranju novih članova u Predsjedništvo SPD BiH iz stranke Socijaldemokrati BH. To su: Enver Bijedić, Edin Delić, Žarko Vujović, Tomo Vidović i Nedžad Šećić

 

 


U Sarajevu je danas održana treća redovna sjednica Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokracije (SPD-a).


Predsjedništvo SPD-a je upoznato sa formiranjem i aktivnostima političke partije Socijaldemokrati BH koja je programski opredjeljena za objedinjavanje ljevice u BiH.


Na sjednici je donesena Odluka o kooptiranju novih članova u Predsjedništvo SPD BiH iz stranke Socijaldemokrati BH. To su: Enver Bijedić, Edin Delić, Žarko Vujović, Tomo Vidović i Nedžad Šećić.


Članovi Predsjedništva SPD su razmatrali nacrt Sporazuma o principima objedinjavanja stranaka i zaključili da se usaglašen Sporazum unutar stranaka razmotri na narednoj sjednici Predsjedništva SPD-a.

 

spd-bih-2


Članovi političkih organizacija koje učestvuju u radu SPD izrazili su jedinstven stav o potrebi objedinjavanja ljevice u BiH i formiraja jedinstve političke organizacije na principima i modelu koji će biti dogovoren. S tim ciljem Demokratska fronta, Građanski savjet i Socijal-demokrati BiH otvorit će razgovore na lokalnom nivou o oblicima saradnje i zajedničkog nastupa na narednim lokalnim izborima.


Razmatrajući aktuelnu političku situaciju u BiH Predsjedništvo SPD-a daje punu podršku predsjedavajućem Predsjedništva Željku Komšiću i njegovim aktivnostima na afirmaciji građanskog i demokratskog karaktera države.


Predsjedništvo SPD-a smatra da je put BiH u euroatlanske integracije prioritet i da na tom putu ne treba praviti neprincipijelne kompromise, saopćeno je iz SPD-a BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!