Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici

Pao dogovor! Evo gdje će zajedno ići Komšić, Dodik i Džaferović, a dolazi i Erdogan

Front20.09.19, 13:55h

Pao dogovor! Evo gdje će zajedno ići Komšić, Dodik i Džaferović, a dolazi i Erdogan
Trebalo bi da tom oktobarskom događaju prisustvuje i predsjednik Turske

 

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine prihvatili su na današnjoj sjednici da na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvuju 8. oktobra u toj zemlji polaganju kamena temeljca za izgradnju brze ceste Beograd - Sarajevo, rečeno je novinarima iz kabineta člana Predsjedništva Šefika Džaferovića.

 

Trebalo bi da tom oktobarskom događaju prisustvuje i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

 

Prema istom izvoru, članovi Predsjedništva BiH prihvatili su na današnjoj sjednici i poziv predsjednika Slovenije Borisa Pahora da posjete tu zemlju.

 

Članovi Predsjedništva BiH prihvatilli su poziv za učešće na World Holocaust Forumu (WHF) pоd nаzivоm „Sjećanje na holokaust i borbu protiv antisemitizma“, kојi ćе biti оdržаn u Jerusalemu, 23. januara 2020. godine. Delegaciju Bosne i Hercegovine predvodit će predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

Prihvaćen je i poziv za učešće na Međunarodnoj konferenciji o sprečavanju seksualnog nasilja u sukobima, koji će se održati u Londonu, od 18. do 20. novembra ove godine. Delegaciju Bosne i Hercegovine predvodit će predsjedavajući Željko Komšić.

 

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je dalo saglаsnоst Agenciji za pronalaženje ratnih zarobljenika/ nestalih u akciji pri Ministarstvu odbrane SAD-a (DPAA) zа rеаlizovanje projekta lociranja i identifikacije pripadnika Vojske Sjedinjenih Američkih Država koji su učestvovali u II svjetskom ratu.

 

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvatanju i dva sporazuma. Prvi je o finansiranju i projektu između Bosne i Hercegovine („primalac“), koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora, i Republike Srpske, koju predstavlja Ministarstvo finansija, i grada Bosanska Gradiška („Agencija za izvršenje projekta“), koju predstavlja gradonačelnik, i KfW-a, Frankfurt am Main („KfW“), u iznosu od 10.266.845,46 eura - Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška - Faza 1. Drugi sporazum odnosi se na grant između Razvojne banke Vijeća Evrope i Bosne i Hercegovine u vezi s Regionalnim stambenim programom – BiH-6 (2018).

 

Isto tako, Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pristupanju Multilateralnoj konvenciji za implementaciju mjera u okviru Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja za sprečavanje erozije porezne baze i prenošenja profita (MLI), saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!