FOTO/ 'Zauvijek dječak'

Nele Karajlić se oprostio od Farisa Arapovića: 'Došao je u Pušenje sa 16 godina, Kusta je bio duplo stariji…'

Showbizz20.09.19, 10:16h

Nele Karajlić se oprostio od Farisa Arapovića: 'Došao je u Pušenje sa 16 godina, Kusta je bio duplo stariji…'
Otišao je čovjek koji je snimio Pišonju i Žugu, Guzonju, Hadžiju, Fikretu, Kanjon Drine, Dan Republike, Na straži pored Prizrena... sa 16 godina! - napisao je Karajlić

 

Nekadašnji član grupe Zabranjeno pušenje, a zatim i osnivač benda Sikter Faris Arapović zauvijek nas je napustio 18. septembra 2019. godine.

 

Brojni prijatelji i poznanici se opraštaju od čovjeka čije će ime ostati zapisano duboko u muzičkoj historiji Sarajeva i regiona.

 

Jedan od njih je i Nele Karajlić koji je uz zajedničku fotografiju napisao:

 

- Otišao nam je Faris. Tuga. Pamtim ga kao dječaka nemirnih očiju i radoznalog duha. Došao je u Zabranjeno pušenje sa šesnaest godina! Basista, Kusta, bio je duplo stariji od njega. Najmlađi bubnjar u istoriji jugoslovenskog roka. I ostaće mi u sjećanju dječak, baš onakav kakav je i bio onoga jutra kada je došao na prvu probu. Zauvijek dječak.

 

Otišao je čovjek koji je snimio Pišonju i Žugu, Guzonju, Hadžiju, Fikretu, Kanjon Drine, Dan Republike, Na straži pored Prizrena... sa 16 godina!

 

Laka Ti zemlja, dragi moj Faka, i beskrajno nebo umjetničko!''

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još