Čović i Dodik rasturaju državu

SDP traži od Inzka: Prekinite maltretiranje građana BiH dok nije kasno, neka se ovaj cirkus hitno zaustavi!

Front18.09.19, 20:42h

SDP traži od Inzka: Prekinite maltretiranje građana BiH dok nije kasno, neka se ovaj cirkus hitno zaustavi!
Nažalost, nismo sretni što smo prije godinu dana jasno rekli da će SDA svojim glasanjem za Milorada Dodika i Dragana Čovića i izdajom saradnje sa BH blokom zemlju odvesti u najveću krizu od Dejtona - navodi se u saopštenju SDP-a BiH

 


Socijaldemokratska partija BIH traži od Visokog predstavnika Valentina Inzka da podhitno prekine nacionalističko maltretiranje građana Bosne i Hercegovine, koje traje skoro godinu dana i iskoristi ovlasti u cilju sankcionisanja antidejtonskih aktivnosti.


Pozivamo ga da hitno pripremi i proglasi izborni zakon u cilju raspisivanja novih izbora, te osigura primjenu tehnologije kao preduslova poštenih izbora.


Nažalost, nismo sretni što smo prije godinu dana jasno rekli da će SDA svojim glasanjem za Milorada Dodika i Dragana Čovića i izdajom saradnje sa BH blokom zemlju odvesti u najveću krizu od Dejtona.


Danas je više nego sigurno kako su najveći taoci cirkusa od nacionalizma građani, koji s pravom bježe glavom bez obzira iz Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da se ovaj cirkus zaustavi, jer već naredni mjesec može biti prekasno! - poručuje se saopštenju SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još