NIKAD RADIKALNIJI ODGOVOR LIDERU SNSD-A

Šefik Džaferović kakvog ne poznajemo: Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku u nestanak!

Front18.09.19, 20:01h

Šefik Džaferović kakvog ne poznajemo: Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku u nestanak!
Džaferović je komentirajući zaključke sa današnje sjednice Glavnog odbora SNSD-a, poručio da je "prvo što će se desiti nestanak entiteta, koji na osnovu tog sporazuma i postoje"

 

 

- Dejtonski mirovni sporazum ne dozvoljava nikakvo pravo na "samoopredjeljenje" ni entiteta, ni naroda. Sve političke akcije koje bi vodile u tom pravcu predstavljale bi direktno kršenje Dejtona i ugrožavanje stabilnosti i mira i zahtjevaju hitnu i odlučnu reakciju Vijeća za implementaciju mira i OHR-a - kazao je za Faktor član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.


Džaferović je komentirajući zaključke sa današnje sjednice Glavnog odbora SNSD-a, poručio da "u slučaju da Dejtonski mirovni sporazum bude prekršen, neće biti ugrožen teritorijalni intergritet i suverenitet BiH, ali je prvo što će se desiti nestanak entiteta, koji na osnovu tog sporazuma i postoje".


- Toga bi Milorad Dodik itekako trebao biti svjestan. Dodikovo poigravanje sa izmišljenim pravom na samoopredjeljenje, poigravanje sa nadležnostima države BiH, kao i poigravanje sa pravima naroda koji žive na području tog entiteta je put u nestanak Republike Srpske - poručio je Džaferović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još