MEDŽLISU ISPRAŽNJEN RAČUN

U Islamskoj zajednici nestao novac od priloga i donacija vjernika: Potraga za više od 100.000 KM, šta je radio blagajnik?!

Hronika18.09.19, 16:25h

U Islamskoj zajednici nestao novac od priloga i donacija vjernika: Potraga za više od 100.000 KM, šta je radio blagajnik?!
U Medžlisu su saznali da na računu nedostaje veći iznos novca, koji uglavnom vodi porijeklo od donacija vjernika

 

 

Protiv blagajnika Medžlisa Islamske zajednice (IZ) u Prijedoru Harisa Čirkića otvorena je istaga zbog sumnje da je pronevjerio oko 100.000 maraka s računa ove vjerske organizacije, piše Avaz.


Tražili objašnjenje


Kako je potvrđeno Avazu, istraga je pokrenuta nakon što je Medžlis IZ Prijedor protiv Čirkića podnio prijavu PU Prijedor, navodeći da na računu nedostaje najmanje 101.000 KM.


U Medžlisu su saznali da na računu nedostaje veći iznos novca, koji uglavnom vodi porijeklo od donacija vjernika.


Čirkić se u početku pravdao da je banka kriva, izmišljao razloge. Tek kada su se iz Medžlisa obratili glavnom imamu Huseinu Veliću, ispostavilo se da na računu nedostaje veći iznos.


- Istražuje se ko je odgovoran za nedostatak novca, kao i gdje je novac završio. Prijava je podnesena protiv blagajnika Harisa Čirkića, ali će sva dokumentacija detaljno biti provjerena, kako bi bilo utvrđeno koliko tačno novca nedostaje, koliko je vremena račun zakidan -  navode u policiji.


Stvarna šteta


Pretpostavlja se da je veći dio novca od priloga vjernika i donacija Čirkić uzimao na ruke te ga nije polagao na račun Medžlisa. Zato će biti teško utvrditi kolika je stvarna šteta.


Efendija Velić bez komentara


Glavni imam Medžlisa IZ Prijedor  Husein ef. Velić nije želio komentirati navode o pronevjeri.


Kada smo mu objasnili da je cijelu priču potvrdila policija, ef. Velić kratko je rekao za Avaz:


- Nećemo davati izjave za medije i, molimo vas, ništa nemojte objavljivati.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još