Predsjednik Srbije otvoreno

Konačno se oglasio i Vučić: Pažljivo sam pročitao deklaraciju SDA...

Front17.09.19, 13:23h

Konačno se oglasio i Vučić: Pažljivo sam pročitao deklaraciju SDA...
On je naveo da je danas imao dobre razgovore sa predstavnicima NATO-a u Beogradu

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pažljivo pročitao deklaraciju SDA, ali da će i dalje biti uzdržan, čekajući odgovore i akte Srba, odnosno zvaničnih institucija RS i organa svih političkih partija u RS.

 

- Onda ću biti spreman da i sa njima razgovaram i da, umirujući situaciju, spuštajući tenzije, pronađemo neku vrstu zajedničkog imenitelja. Mislim da je to jedini odgovoran pristup u trenutku koji nije tako lagan - rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

 

On je naveo da je danas imao dobre razgovore sa predstavnicima NATO-a u Beogradu i da vjeruje da će oni prenijeti njegove poruke generalnom sekretaru Alijanse Jensu Stoltenbergu, kao što je Beograd razumio njihove.

 

- Posebno o značaju očuvanja mira i stabilnosti u cijelom regionu. Tu mislim i na odnose Beograda i Prištine, ali i na neuporedivo širi region, posebno na situaciju u BiH - precizirao je Vučić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još