Dužnost preuzima 24. septembra

Ambasadorica Kathleen Kavalec imenovana šeficom Misije OSCE-a u BiH

Front17.09.19, 12:51h

Ambasadorica Kathleen Kavalec imenovana šeficom Misije OSCE-a u BiH
Karijerna diplomatkinja SAD-a, ambasadorica Kavalec je obnašala sljedeće diplomatske dužnosti: direktorica Odsjeka za ruska pitanja pri Birou za evropska i euroazijska pitanja, zamjenica stalnog predstavnika i zamjenica šefa Misije SAD-a pri UNESCO-u u Parizu

 

Bivša zamjenica pomoćnika sekretara Biroa za evropska i evroazijska pitanja pri američkom State Departmentu, ambasadorica Kathleen Kavalec, imenovana je novom šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, a dužnost će preuzeti 24. septembra, saopćeno je iz OSCE-a.


Karijerna diplomatkinja SAD-a, ambasadorica Kavalec je obnašala sljedeće diplomatske  dužnosti: direktorica Odsjeka za ruska pitanja pri Birou za evropska i euroazijska pitanja, zamjenica stalnog predstavnika i zamjenica šefa Misije SAD-a pri UNESCO-u u Parizu.


Također je bila i zamjenica koordinatora za američku pomoć Evropi, Euroaziji i Srednjoj Aziji, te je obnašala dužnost direktorice Odsjeka za prevenciju konflikta pri Uredu koordinatora za obnovu i stabilizaciju. Njene inostrane dužnosti obuhvataju službu na raznim lokacijama, kao što su Rusija, Ukrajina, Rumunija i Brazil. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja State Departmenta, kao i Nagrade predsjedničkog ranga.


Ambasadorica Kavalec diplomirala je političke nauke na Univezitetu Berkeley u Kaliforniji, a magistrirala vanjske poslove na Univerzitetu Georgetown. 


Njeno poznavanje stranih jezika uključuje jezike Bosne i Hercegovine, te ruski, francuski, španski, portugalski i rumunski jezik.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!