Ispovijest sezonske radnice na Jadranu

Bila sam na rubu ludila: Pet mjeseci bez slobodnog dana, nedjelju sam radila cijeli dan... Udario me u glavu i tresao o zid!

Biznis Klub17.09.19, 10:10h

Bila sam na rubu ludila: Pet mjeseci bez slobodnog dana, nedjelju sam radila cijeli dan... Udario me u glavu i tresao o zid!
- Psihički sam pucala dan za danom i došla sam na rub ludila - napisala je bivša radnica restorana na Brgatu, na dubrovačkom području

 

Djevojka koja je na dubrovačkom području radila sezonu doživjela je loše iskustvo koje je podijelila u Facebook grupi Poslovi u Dubrovniku.

 

- Radila sam pet mjeseci u jednom dubrovačkom restoranu za pet i pol tisuća kuna i smještaj, bez slobodnog dana, a nedjelju sam radila po cijeli dan. Samo su me jednom pustili da pođem doma na šest dana radi škole koju sam izvanredno polagala. Psihički sam pucala dan za danom i došla sam na rub ludila - napisala je ova bivša radnica restorana na Brgatu.


- Dotaknuo me u nešto što me jako boli, na što sam ja naravno uzvratila. Inače, priznajem da imam jezik 'kao lopatu', ali na nepravdu nisam nikad dužna ostala, a on je fizički nasrnuo na mene, udario me u glavu, i uhvatio za nadlaktice i tresao od zid. Uvrede nisu bitne jer su privatne, i ne želim ih iznositi u javnost - navela je ona upozorivši ljude da pazi gdje se zapošljavaju.


- Za pet i pol tisuća kuna (oko 1500 KM) bila sam i spremačica, majstori i konobar, a ne vjerujem da bi itko to htio. Vraćam se doma, nisam se oporavila od šoka, a sinoć sam dobila najjači sedativ koji me onesvijestio koliko sam bila potresena - napisala je te dodala kako je slučaj prijavila policiji, a najavila je prijavu i Državnom inspektoratu.


Pitali smo Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku o ovom slučaju, piše Dubrovački dnevnik.


- U odnosu na postavljeni upit možemo potvrditi da je u poslijepodnevnim satima u subotu, 14. rujna, u ugostiteljskom objektu na području Župe dubrovačke, došlo do vrijeđanja dviju zaposlenica ugostiteljskog objekta u dobi od 50 i 22 godine, nakon čega je vlasnik ugostiteljskog objekta na naročito drzak i nepristojan način vrijeđao mlađu zaposlenicu te na nju i fizički nasrnuo, pri čemu 22-godišnjakinja nije zadobila nikakve tjelesne ozljede - napisali su iz policije.


- Zbog međusobnog vrijeđanja obje zaposlenice su prekršajno sankcionirane, dok je vlasnik ugostiteljskog objekta prekršajno sankcioniran zbog vike i tuče na javnom mjestu, odnosno zbog težeg oblika narušavanja javnog reda i mira - pojašnjavaju iz PU dubrovačko-neretvanske.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!