PROSJEK SVE VEĆI, A MI SVE SIROMAŠNIJI

Saopšteni najnoviji podaci: Čije plate stalno rastu, a ko je najmanje plaćen u BiH?!

Hronika16.09.19, 14:55h

Saopšteni najnoviji podaci: Čije plate stalno rastu, a ko je najmanje plaćen u BiH?!
U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u julu iznosila je 1.594 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.470 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.354 KM

 

 

 

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u julu ove godine iznosila je 932 KM i nominalno je viša za 6,1 posto u odnosu na juli prošle godine, te viša za 2,8 posto u odnosu na decembar 2018.

 

Najniža prosječna neto plata od 583 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, u građevinarstvu je iznosila 636 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima  iznosila je 627 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

 

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u julu iznosila je 1.594 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.470 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.354 KM.

 

Prosječna mjesečna bruto plata u BiH u julu je iznosila 1.439 KM i nominalno je viša za 5,3 posto posto u odnosu na juli prošle godine, te viša za 2,9 posto u odnosu na decembar 2018. godine.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!