Akcija trajala od ranog jutra

Cigarete, jastuci, obuća, vozilo...: Evo šta je sve inspekcija danas oduzela na auto-pijaci u Sarajevu

Hronika15.09.19, 18:43h

Cigarete, jastuci, obuća, vozilo...: Evo šta je sve inspekcija danas oduzela na auto-pijaci u Sarajevu
U nadzoru je učestvovalo 7 federalnih inspektora, 3 uposlenika FUZIP-a i 10 pripadnika Jedinice za podršku MUP-a KS, a zajedničke aktivnosti su trajale u periodu od 07,30 do 15,30 sati

 

U okviru pojačanih inspekcijskih aktivnosti s ciljem suzbijanja sive ekonomije i rada "nacrno" u Federaciji Bosne i Hercegovine, Federalna uprava za inspekcijske poslove je dana 15.9.2019. godine u saradnji sa Specijalnom jedinicom za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo provodila inspekcijski nadzor na auto-pijaci u Sarajevu. U akciji je izvršeno preko 500 kontrola vozila i fizičkih lica, te pregledano preko 100 pijačnih tezgi, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove. 


Prema do sada dostupnim podacima, ostvareni su sljedeći rezultati: 

 

- sačinjeno je 6 zapisnika o inspekcijskom nadzoru i 2 službene zabilješke;

 

- oduzeta je nezakonito prometovana roba i roba bez porijekla kako slijedi:

 

- 181 par falsifikovane brendirane obuće;
- 47 pakovanja rezanog duhana;
- 997 kutija cigareta;
- 100 komada falsifikovanih jastuka s natpisom „Dormeo“;
- 27 komada novih mašina za izvođenje građevinskih radova i drugog alata. 

 

Jedno vozilo za koje postoji opravdana sumnja da se u istom nalazi roba sumnjivog porijekla je zapečaćeno i „pauk“-vozilom transportovano u krug službenog parking prostora Policijske uprave Novi Grad Sarajevo, te će postupak inspekcijskog nadzora biti okončan po pojavljivanu vlasnika.

 

Ukupna tržišna vrijednost robe je približno 20.000,00 KM, a po okončanju postupka biće izrečeni prekršajni nalozi prema fizičkim licima. 

 

U nadzoru je učestvovalo 7 federalnih inspektora, 3 uposlenika FUZIP-a i 10 pripadnika Jedinice za podršku MUP-a KS, a zajedničke aktivnosti su trajale u periodu od 07,30 do 15,30 sati, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još