BURA ZBOG DEKLARACIJE

Dodik sve glasniji: Nama je dobro u Republici Srpskoj! Ako SDA hoće 'republiku BiH', mi ćemo se baviti otcjepljenjem!

Front14.09.19, 19:13h

Dodik sve glasniji: Nama je dobro u Republici Srpskoj! Ako SDA hoće 'republiku BiH', mi ćemo se baviti otcjepljenjem!
Milorad Dodik kaže da ovako BiH nema nikakve budućnosti, jer je mjesto trpljenja za sve, očito i za Bošnjake koji su nezadovoljni. Dodao je da su, s druge strane, Srbi zadovoljni RS i oni će je voditi tako da RS u svakom trenutku bude spremna za svoj samostalni put

 

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je BiH moranje za Srbe, koji su spremni čuvati mir, ali ne i trpiti torturu bošnjačke političke elite.


Dodik je rekao novinarima u Beogradu kako će u RS dobro pročitati deklaraciju SDA, koja bi danas trebala biti usvojena na Kongresu stranke, a u kojoj se, između ostalog, navodi da je primarni i dugoročni cilj SDA "republika BiH". 


On je poručio da nikakve "republike BiH" nema i da, što se tiče Srba, postoji samo RS, prenosi Srna. 


- Ukoliko je njima dozvoljeno da tako nešto rade, onda je sasvim normalno da mi smatramo da je nama dozvoljeno da se bavimo pitanjem samoopredjeljenja do odcjepljenja. Dakle, nemamo nijedan razlog da budemo s drugima koji nas ne žele i koji ne žele prihvatiti te realnosti - rekao je Dodik.


Dodik je ukazao na to da SDA već dugo negira BiH i kako bi Bošnjaci htjeli "BiH po svome".


On je ponovio da je "izvorište deklaracije SDA Islamska deklaracija Alije Izetbegovića".


- Ovo je samo jedna faza onoga što oni na kraju žele uraditi, ali nema BiH bez RS. Nitko valjda nije dovoljno lud, naivan i blesav da pomisli da bi netko samo ukinuo RS. Oni je sigurno ne mogu ukinuti jer nemaju niti razloga, niti mogućnosti da to učine - rekao je Dodik.

On je naglasio da BiH održava međunarodni faktor, a razjedinjava ovo što radi SDA.


- Nama nije jednostavno prihvatiti da se nalazimo u BiH, ali prihvaćamo daytonsku BiH. Oni očito nisu htjeli ni vidjeti, niti čuti, niti održati Republiku Srpsku i to mi znamo - rekao je Dodik. 


Član Predsjedništva BiH kaže da tako BiH nema nikakve budućnosti, jer je mjesto trpljenja za sve, očito i za Bošnjake koji su nezadovoljni. Dodao je da su, s druge strane, Srbi zadovoljni RS i oni će je voditi tako da RS u svakom trenutku bude spremna za svoj samostalni put.


Dodik je naglasio da RS jedina na prostoru BiH može biti samoodrživa, a to ne može niti BiH, niti Federacije BiH, "jer kada bi se iz njih sklonili stranci, iste noći bi nestale".


Dodik je ponovio svoje ranije navode da su bonske ovlasti podvala i prevara. 


- Na tom protudaytonskom sporazumu oni su napravili današnju BiH i sada kažu "dajte nam pravnu državu''. Kakvu pravnu državu kada je nastala na nepravu - upitao je Dodik. On ističe kako je sve u kontinuitetu prevara.


- To je samo jedan očiti primjer na koji način oni misle nametnuti volju drugima. Te volje nema, što znači da nikakve republike BiH nema - zaključio je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 77

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još