Formirana komisija

Federalno ministarstvo se oglasilo o dešavanjima u Zavodu Pazarić

Hronika13.09.19, 12:42h

Federalno ministarstvo se oglasilo o dešavanjima u Zavodu Pazarić
Federalno ministarstvo će, čim dobije Zaključke Predstavničkog doma, pristupiti njihovoj realizaciji i poduzeti sve potrebne mjere kako bi osiguralo zaštitu i sigurnost osoba sa invaliditetom koje borave u Zavodu, kao i drugim ustanovama socijalne zaštite od federalnog značaja

 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike danas je saopćilo da je upoznato da je direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić, uz prethodnu pribavljenu saglasnost Upravnog odbora Zavoda od 3.7.2019. godine, obavijestio nadležne institucije (FUP, SIPA, Tužilaštvo BiH) o indicijama da postoje određene nepravilnosti koje se odnose na građevinske radove na tri lokacije u Zavodu, te da očekuje da sve institucije postupaju u skladu sa svojim ovlaštenjima.

 

Također, resorno ministarstvo je, u skladu sa svojim nadležnostima, formiralo komisiju koja treba da utvrdi dešavanja sa svim kapitalnim ulaganjima u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić od 2009. do 2018. godine.

 

Nadalje, Federalno ministarstvo će, čim dobije Zaključke Predstavničkog doma, pristupiti njihovoj realizaciji i poduzeti sve potrebne mjere kako bi osiguralo zaštitu i sigurnost osoba sa invaliditetom koje borave u Zavodu, kao i drugim ustanovama socijalne zaštite od federalnog značaja.

 

Ministarstvo je opredijeljeno da u svom daljem djelovanju vodi brigu o korisnicima usluga ustanova socijalne zaštite, te poduzima aktivnosti na poboljšanju uslova i podizanju standarda u ovim institucijama, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!