Obilježavanje 'Dana sjećanja'

U Drvar danas stižu Aleksandar Vučić s delegacijom i Milorad Dodik

Front13.09.19, 08:21h

U Drvar danas stižu Aleksandar Vučić s delegacijom i Milorad Dodik
Vučić je, nedavno, nakon susreta s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, najavio da će zajedno s njim posjetiti Drvar

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravit će danas u Drvaru povodom obilježavanja "Dana sjećanja" - spomena na stradale Srbe u 20. stoljeću, saopćila je pres-služba predsjednika Srbije.

 

Vučić će tokom boravka u Drvaru obići i dječiji vrtić „Majka hrabrost“.

 

Također, u Radničkom domu Vučić će se sastati s načelnicima općina, poslanicima u Parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

 

Na platou ispred Radničkog doma u 19 sati počet će centralni događaj - akademija "Krajino moja", posvećena je stradanju Srba iz zapadnokrajiških općina.

 

"Dan sjećanja" se održava u spomen svim žrtvama stradalim u ratovima tokom 20. stoljeća, koji su ove godine posvećeni stradanju Srba u zapadnokrajiškim općinama 1995. godine. 

 

Vučić je, nedavno, nakon susreta s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, najavio da će zajedno s njim posjetiti Drvar.

 

Predsjednik Srbije je u julu proglašen i za počasnog građanina Drvara, a tada je na svečanoj sjednici objelodanjeno i da će Srbija pomoći taj grad s milion eura.

 

U delegaciji Srbije bit će i ministar odbrane Aleksandar Vulin i generalni sekretar predsjednika Nikola Seleković

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još