Sve se pamti

Vučić danas kod Pape, a prije 13 godina bio recenzent Šešeljeve knjige 'Vatikan glavno Satanino gnezdo'

Front12.09.19, 20:29h

Vučić danas kod Pape, a prije 13 godina bio recenzent Šešeljeve knjige 'Vatikan glavno Satanino gnezdo'
Vučić je, kako se navodi, prenio papi da Srbija "izuzetno ceni principijelnu poziciju Svete stolice po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i razumevanja za poziciju Srbije utemeljenu na poštovanju međunarodnog prava

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora s poglavarom Rimokatoličke crkve, papom Franjom, izjavio da će "Vatikan čuvati svoju poziciju" o Kosovu, piše Oslobođenje.

 

- To je ono što mogu da kažem i što je važno za građane, rekao je Vučić upitan koliko je, poslije sastanka sa papom siguran da Vatikan neće promijeniti svoj stav po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. On je rekao da Vatikan želi razgovore i mirno rješenje između Srba i Albanaca.

 

Vučić je, kako se navodi, prenio papi da Srbija "izuzetno ceni principijelnu poziciju Svete stolice po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i razumevanja za poziciju Srbije utemeljenu na poštovanju međunarodnog prava.

 

vatikan-glavno-satanino-gnezdo-vucic

 

No, zanimljivo je da je aktuelni predsjednik Srbije zajedno s bivšim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem prije 13 godina bio recenzent knjige koju je napisao Vojislav Šešelj. Naslov knjige je "Vatikan glavno satanino gnezdo".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još