u toku radovi

Šteta: Bjelašnica dobija podzemnu garažu sa 100 mjesta

Hronika11.09.19, 18:21h

Šteta: Bjelašnica dobija podzemnu garažu sa 100 mjesta
Šteta je rekao da je napravljeno dosta, ali će biti napravljeno još do kraja ove građevinske sezone kada je u pitanju općina Trnovo

 

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač posjetili su danas općinu Trnovo gdje su nakon sastanka sa načelnikom Ibrom Berilom obišli radove na saobraćajnoj infrastrukturi u toj općini.

 

Na području Trnova u ovoj godini radi se na više od deset projekata ukupne vrijednosti tri miliona KM. Okončani su radovi na spoju dva regionalna puta od Hotela Maršal do Donje Grkarice u dužini dva kilometra, zatim kilometar puta na dionici Bijele vode - Kolijevka, dok su u toku radovi na izgradnji podzemne garaže na Bjelašnici koja će imati kapacitet 100 mjesta.

 

Šteta je rekao da je napravljeno dosta, ali će biti napravljeno još do kraja ove građevinske sezone kada je u pitanju općina Trnovo.

 

- Igman i Bjelašnica su naš strateški interes i raduje nas informacija da bi radovi na podzemnoj garaži na Bjelašnici, uz dodatna ulaganja Ministarstva, trebali biti završeni do kraja zime. Dakle, Kanton Sarajevo spremno će dočekati zimsku sezonu kada je u pitanju putna infrastruktura - dodao je Šteta.

 

 Na putu Bijele vode - Kolijevka u toku su radovi na dionici od 650 metara, te bi do kraja godine trebala biti završena dionica od dva kilometra puta za koje postoji završena projektna dokumentacija. Kompletan put do Šabića trebao bi biti završen sljedeće godine, saopćeno je iz Pres-službe KS.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još