na Općinskom sudu u Pazinu

Tony Cetinski oslobođen krivice za ubistvo pješaka: 'Emocije su mi izmiješane, a i onima dobrim i onima lošim želim da...'

Hronika10.09.19, 15:17h

Tony Cetinski oslobođen krivice za ubistvo pješaka: 'Emocije su mi izmiješane, a i onima dobrim i onima lošim želim da...'
Kevljanin je preminuo uslijed zadobivenih ozljeda, ponajprije trupa. Tony je nakon presude novinarima kazao kako mu je najviše ostalo u sjećanju taj trenutak nesreće u kojoj nije mogao ništa napraviti da ju izbjegne

 


Tony Cetinski je u utorak na Općinskom sudu u Pazinu oslobođen optužbi za prometnu nesreću u kojoj je u Rovinju smrtno stradao Ibrahim Kevljanin (62), piše 24sata.hr.

 

Poznati pjevač nije kriv, odlučilo je Sudsko vijeće, kojim je predsjedala sutkinja Tanja Kanis Prenc.

 

Podsjetimo, nesreća se dogodila 3. novembra 2017. godine u Pustoj ulici u Rovinju, nepreglednoj uličici u starom dijelu grada. Pjevač je svojim Mercedesom tog kobnog dana usred zavoja oko 14 sati naletio na Kevljanina dok je ležao na cesti, te ga pregazio.

 

Kevljanin je preminuo uslijed zadobivenih ozljeda, ponajprije trupa. Tony je nakon presude novinarima kazao kako mu je najviše ostalo u sjećanju taj trenutak nesreće u kojoj nije mogao ništa napraviti da ju izbjegne.

 

Sutkinja je rekla da je optuženik u trenutku nesreće bio trijezan te da je vozio svoje vozilo na sjedalu koje je bilo spušteno.

 

Međutim, dodala je da je optuženik kazao da tako prijeđe godišnje oko 100.000 kilometara te da si svaki vozač namjesti sjedalo onako kako želi, prema potrebi.

 

- Propisno je sjedio - rekla je sutkinja te dodala da optuženik nije mogao uočiti čovjeka koji leži na cesti jer se radilo o iznenadnoj prepreci na koju nije mogao utjecati.

 

Tony Cetinski dao je izjavu nakon presude.

 

- Trenutak u kojem nisam mogao pomoći čovjeku će mi ostati za cijeli život. Sam sudski proces ne mogu komentirati jer nisam dovoljno obrazovan da dajem izjavu. U toj uličici piše i danas ograničenje 20 na sat, a i to je previše, trebalo bi biti 10 ili 15 na sat. Tek s 18 kilometara na sat sam ga mogao vidjeti i uočiti i možda izbjeći nesreću. Ta uličica nije sigurna. Tijekom proteklog vremena imao sam dosta ljudi koji su bili na mojoj strani, ali i neke koji nisu. Emocije su mi izmiješane, a i onima dobrim i onima lošim želim da se takvo što nikad ne dogodi. Kada shvatite da niste mogli pomoći čovjeku, to je strašno - rekao je Cetinski nakon presude.

 

Suđenje u ovom slučaju započelo je 22. maja, a prošle sedmice je zaključeno završnim riječima.

 

Današnja presuda je nepravomoćna.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!