Elmedin Konaković progovorio nakon 'Parade ponosa'

Zašto sam se suzdržavao cijelog vikenda od komentara, čak i kada su ruglu izvrgli tradicionalnu porodicu?!

Front09.09.19, 11:44h

Zašto sam se suzdržavao cijelog vikenda od komentara, čak i kada su ruglu izvrgli tradicionalnu porodicu?!
Elmedin Konaković o događajima koji su se tokom vikenda zbili u Sarajevu progovorio je dan kasnije, komentarom koji je jutros objavio na svom Facebook profilu

 

Iako je prije održavanja prve "BH povorke ponosa" u Sarajevu pozvao organizatore da od iste odustanu, lider Naroda i pravde Elmedin Konaković nakon toga nije se više javno oglašavao oko ovog događaja, a primjetno je bilo njegovo ćutanje i tokom njenog održavanja u nedjelju, 8. septembra, kao i prehodnog dana, tokom održavanja kontra okupljanja, nazvanog "Dan tradicionalne porodice".

 

Stoga je o svemu progovorio dan kasnije, komentarom koji je jutros objavio na svom Facebook profilu, u kome između ostalog kaže:    

 

Suzdržavao sam se od bilo kakvog komentarisanja u danima koji su prethodili sigurnosno rizičnom, a neizbježnom vikendu iza nas.


Suzdržavao sam da reagujem na sramotna ismijavanja i izvrgavanja ruglu tradicionalne porodice, navođenju devijacija, nasilja i zlostavljanja kao normi tradicionalnog i beskompromisnom vrijeđanju i ljudskih i porodičnih i vjerskih osjećanja svih koji vjeruju u institut porodice kao takve.


Tolerancija mnogih zagovornika "parade na kojoj se traži tolerancija" počinjala je i završavala na onome sšto oni smatraju ispravnim.


Nisu davali pravo na drugačije mišljenje i svako neslaganje sa svojim stavovima su verbalno vrlo agresivno napadali.
Toliko agresivno da se na momente sticao dojam da oni sami izazivaju i silno žele da parada ne prođe mirno i da iz "zatucanog Sarajeva" (kako ga oni doživljavaju) neke vrlo neprimjerene slike odu u svijet.


I zato sam se suzdrzavao.


Sarajevo je veće i jače od toga.


Sarajevo je glavni grad države u kojoj živi najtolerantniji narod na svijetu.


Narod koji je krvlju, nišanima i grobnim mjestima platio slobodu, a svaki dan zadnje dvije decenije (beskrajnom bezosjećajnošću nasih predstavnika i međunarodne zajednice koja nam kroji prioritete) svoju toleranciju i pripadnost "ispravnoj, ljudskoj strani" dokazuje životom pod ili sa onima koji su ih mučili, opraštajuci i ne posmišljajući na osvetu - piše Elmedin Konakoviću u svom FB komentaru, ali iznosi i još mnogo toga, što možete čitati u priloženom postu.

 

 

DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook