VIDEO/ MIRA FURLAN, OSUĐENA ZBOG LJUBAVI

Bila je seks simbol Jugoslavije, san mnogih muškaraca, a onda je došao rat i skoro je uništo: Primala i 50-tak prijetnji smrću dnevno!

ŽENA iN08.09.19, 17:55h

Bila je seks simbol Jugoslavije, san mnogih muškaraca, a onda je došao rat i skoro je uništo: Primala i 50-tak prijetnji smrću dnevno!
Goran i Mira vjenčali su se u Americi 1993. godine. Zbog te velike ljubavi, Mira je početkom devedesetih bila izložena silnim osudama javnosti, a dnevno je primala i do 50 prijetnji smrću

 

 


Trčala je obnažena u kultnoj 'Lepoti poroka', a u 'Horvatovom izboru' kupala se gola u kadi. Puno je više Mira Furlan od jugoslavenskog seks simbola, no ni tu joj titulu nitko ne može negirati. 


Dubokog i prodornog pogleda, guste i tamne kose, karizme i stava - Mira je žena o kojoj su sanjali mnogi muškarci bivše države. 

 

Jedna je od najljepših glumica Jugoslavije, a svoj je životni put počela prije točno 64 godine u Zagrebu. Rođena u liberalnoj obitelji u kojoj je mogla razvijati svoje talente, Mira je rano upoznala i tugu, gubitak. Naime, majka joj je uslijed bitke s karcinomom preminula kada je Miri bilo svega 16 godina, piše 100posto.hr.

 


Uloge stigle i prije završetka Akademije, no osamdesetih je dočekala velike uspjehe


Godinama kasnije, ta djevojčica stasat će u rasnu glumicu. Diplomirala je na zagrebačkoj Akademiji 1978. godine, a odmah po završetku studija Furlan je počela igrati manje kazališne i filmske uloge.


Osamdesetih su se počele redati filmske uloge, a 1982. godine iznimno je zapažena u 'Kiklopu'. Tijekom osamdesetih uslijedit će niz hitova, a njezin uspješan niz prekinut će ubrzo ratna događanja.


Zbog ljubavne veze primala je prijetnje, uzeli su joj stan, a onda je sve ostavila i otišla u Ameriku


Veza, a kasnije brak s Goranom Gajićem, početkom rata Miri je donio probleme. Dobila je i otkaz, a kasnije joj je oduzet stan koji je naslijedila od svoje bake. Uspjela ga je vratiti dugo godina kasnije. 


Kako bi izbjegli probleme i podjele, Mira i Goran odlaze 1991. godine u Ameriku i tamo žive i danas. Dolazak u Ameriku glumici nije bio lak, početni period provela je radeći kao konobarica, no sanjala je o glumi. 


I uspjela je ponovno se vratiti na posao koji toliko voli. Dobila je ulogu u seriji 'Babylon 5', a u novijem periodu mogli smo je gledati i u hitu 'Izgubljeni'.

 

Mira Furlan


Sa suprugom je u braku dobila sina Marka Lava, kojeg je na svijet donijela krajem 1998. godine u Los Angelesu. Goran i Mira tamo su se 1993. godine vjenčali. 


Zbog te velike ljubavi, Mira je početkom devedesetih bila izložena silnim osudama javnosti, a dnevno je primala i do 50 prijetnji smrću.


Kada su se odlučili sve napustiti uslijed ratnog vihora, pomogla im je pokojna glumačka diva Milena Dravić, davši im svoje kontakte koje je imala u Americi. Tako im je pomogla da se barem po dolasku na drugi kraj svijeta polako snađu.

 

(100posto.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još