odlazak ljeta

Iskoristite današnje sunce i toplinu jer već sutra slijedi drastični vremenski preokret

Hronika08.09.19, 14:30h

Iskoristite današnje sunce i toplinu jer već sutra slijedi drastični vremenski preokret
U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti

 

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne i sredinom dana se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina.

 

U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni.

 

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni.

 

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana je moguća prolazna kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12, a najviša dnevna oko 22 stepena.

 

U BiH je danas bilo pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina su registrovani na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine. U drugoj polovini dana lokalnih pljuskova i slabe grmljavine je bilo širom zemlje.

 

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 12, Ivan-sedlo 19, Banja Luka, Gradačac i Sanski Most 20, Bihać, Bugojno i Prijedor 21, Bijeljina, Brčko i Livno 22, Doboj, Sarajevo i Zenica 24, Grude i Tuzla 26, Široki Brijeg i Trebinje 27, Mostar 28 i Neum 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još