kad su dlačice 'zarobljene'

Smetaju vam kvržice na koži nakon brijanja? Evo kako ćete ih se najbrže riješiti

ŽENA iN06.09.19, 19:35h

Smetaju vam kvržice na koži nakon brijanja? Evo kako ćete ih se najbrže riješiti
Osim trajnog uklanjanja dlačica, ne postoji način da uistinu spriječite ovaj problem, ali ako je vaša koža izrazito osjetljiva, nekoliko jednostavnih koraka koje možete uključiti u svoju rutinu moglo bi pomoći ublažiti ovu neugodnu pojavu

 

BEZ obzira na to koliko ste pažljivi prilikom brijanja, uvijek postoji rizik da ćete se kasnije morati boriti s kvržicama, osipom ili prištićima. Naravno, kako to predviđa Murphyjev zakon, takve situacije događaju se isključivo netom prije odlaska u toplije krajeve, sunčanja i plaže.

 

Ipak, do toga ne dolazi samo zbog loše sreće.

 

"Pristići i kvržice nastaju uslijed upalne reakcije kada se terminalne (guste, tamne, zrele) dlačice, koje su prethodno obrijane, pokušavaju ponovno izvući s kože, ali postanu zarobljene", objašnjava dermatologica dr. Melanie Palm za InStyle.

 

Kako ona ističe, situaciju najbrže možete popraviti nanošenjem hidrokortizona na zahvaćeno područje. Također bi mogla pomoći krema sa salicilnom kiselinom, ali riječ je o privremenim rješenjima.

 

Osim trajnog uklanjanja dlačica, ne postoji način da uistinu spriječite ovaj problem, ali ako je vaša koža izrazito osjetljiva, nekoliko jednostavnih koraka koje možete uključiti u svoju rutinu moglo bi pomoći ublažiti ovu neugodnu pojavu. Pod tušem koristite prirodnu morsku spužvu te radite piling kože kako biste zaobljenim dlačicama pomogli da što brže i uz što manje štete ponovno izvire. Također, prilikom brijanja vodite računa o tome da britvicom radite poteze isključivo u smjeru rasta dlačica te uvijek uzmite novu jednokratnu britvicu, kao i pjenu ili gel za brijanje.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!